Ik was niet in staat om mee te doen met de international bacon day op 1 septenber omdat ik toen in het altijd mooie Nova Scotia zat.
Daarom maak ik het nu maar, om toch nog een beetje mee te doen.
Terwijl ik nog in Canada zat heeft mevr. Nosmo twee stukken buikspek in de maple cure gezet en te rusten gelegd in de koelkast. Gisteren was het zover dat ze eruit mochten, dus heb ik ze afgespoeld en op een rekje laten drogen. Ik heb de hoeveelheid niet gemeten maar er zat weinig vocht in de zak.
Bijna vijf kilo spek klaar om te roken.
Op de WSM met z'n twee?n.
Ik ga ze roken op een 95C met hickory.
Nu een paar uurtjes wachten.

Terwijl ik nog in Canada zat heeft mevr. Nosmo twee stukken buikspek in de maple cure gezet en te rusten gelegd in de koelkast. Gisteren was het zover dat ze eruit mochten, dus heb ik ze afgespoeld en op een rekje laten drogen. Ik heb de hoeveelheid niet gemeten maar er zat weinig vocht in de zak.
Bijna vijf kilo spek klaar om te roken.

Op de WSM met z'n twee?n.

Ik ga ze roken op een 95C met hickory.

Nu een paar uurtjes wachten.