Beef en Steak

Spareribs volgens Frits Easterwood methode

 

Smokie.

Pitmaster
Berichten
757
Ik had nog 1 Sparerib in de diepvries en had geen zin om een hele dag te staan bbq’en. Daarom de hot & fast aka Easterwood methode van Frits eens uitgeprobeerd.

Een dikbevleesde Sparerib in de rub gezet en de Kamado op 160 graden opgestookt. Een paar blokjes kersenhout toegevoegd en uiteraard een biertje erbij.

Aangezien het een aardig bevleesde rib was twee uurtjes laten liggen en toen geprikt. Nog een kwartiertje laten liggen en toen afgelakt met een Mengsel van Sweet Baby Ray, appelazijn en worchestershire saus. De schuiven Van de Kamado dichtgezet en na een kwartier nogmaals afgelakt.

Het resultaat viel bepaald niet tegen. Geen fall of the bone, iets meer bite maar qua smaak erg goed. Zeker een mooi alternatief voor de 321 methode als tijd beperkt is. Bedankt Frits 😉

IMG_1476.jpeg


IMG_1475.jpeg


IMG_1477.jpeg


IMG_1478.jpeg
 
Lekker hoor! Prima biertje ook. Ik vind deze methode stiekem nog lekkerder dan de 3-2-1, juist vanwege die bite!
 
Lekker hoor! Prima biertje ook. Ik vind deze methode stiekem nog lekkerder dan de 3-2-1, juist vanwege die bite!
Het blijft altijd een kwestie van smaak maar je moet het echt een keer proberen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Het blijft altijd een kwestie van smaak maar je moet het echt een keer proberen.
Ja absoluut, smaken verschillen. De rest van het huishouden hier wilt ze ook het liefst fall-of-the-bone maar dit blijft mijn favoriet. En de tijdswinst is ook erg prettig!
 
Terug
Bovenaan Onderaan