- Berichten
- 757
Ik had nog 1 Sparerib in de diepvries en had geen zin om een hele dag te staan bbq’en. Daarom de hot & fast aka Easterwood methode van Frits eens uitgeprobeerd.
Een dikbevleesde Sparerib in de rub gezet en de Kamado op 160 graden opgestookt. Een paar blokjes kersenhout toegevoegd en uiteraard een biertje erbij.
Aangezien het een aardig bevleesde rib was twee uurtjes laten liggen en toen geprikt. Nog een kwartiertje laten liggen en toen afgelakt met een Mengsel van Sweet Baby Ray, appelazijn en worchestershire saus. De schuiven Van de Kamado dichtgezet en na een kwartier nogmaals afgelakt.
Het resultaat viel bepaald niet tegen. Geen fall of the bone, iets meer bite maar qua smaak erg goed. Zeker een mooi alternatief voor de 321 methode als tijd beperkt is. Bedankt Frits
Een dikbevleesde Sparerib in de rub gezet en de Kamado op 160 graden opgestookt. Een paar blokjes kersenhout toegevoegd en uiteraard een biertje erbij.
Aangezien het een aardig bevleesde rib was twee uurtjes laten liggen en toen geprikt. Nog een kwartiertje laten liggen en toen afgelakt met een Mengsel van Sweet Baby Ray, appelazijn en worchestershire saus. De schuiven Van de Kamado dichtgezet en na een kwartier nogmaals afgelakt.
Het resultaat viel bepaald niet tegen. Geen fall of the bone, iets meer bite maar qua smaak erg goed. Zeker een mooi alternatief voor de 321 methode als tijd beperkt is. Bedankt Frits