Beef en Steak

Rookhout, opschalen bij meer vlees ?

Maartendd

Tondelzoeker
Berichten
4
Advies gevraagd,

Ik heb aankomend weekend groot verjaardags feestje waarbij we natuurlijk wat lekkere dingen van de bbq hebben. Om verschillende dingen te kunnen doen heb ik o.a pulled pork met nachos en wraps.

in een eerdere test al een pulledpork gemaakt met een kleiner formaat 1,8 kilo. Nu 3x2,3 kilo (bruto moet nog snijden)

De vraag: Rookhout, ik gebruikte bij mijn eerste test 1 grote Chunk kersen hout en deze zat onder de kolen. (Noskos tip). 4 a 5 uur low en slow tot rond de 70 graden en daarna inpakken alu foli. Ze gaan daarna in de reguliere oven met temp pen tot +/- 94 graden.
Ja I know, beetje cheaten maar gezien grote groep en andere zaken op de bbq kan ik hierdoor meer optie hebben voor extra dingen van de bbq. Daarnaast eenmaal in de foli geeft het geen meerwaarde waar ze doorgaren.

Vraag: door nu 3 grotere stukken beetje in de vraag hoeveel meer Rookhout ik moet toevoegen. Meer omdat ik eerder wel eens verkeerd ben gegaan en te veel niet lekker is.


Foto’s eerdere tests met kleinere pulled pork met 1 grote chunk, mooie smaak en mooie rook ring en heerlijk mals.

Fotos

IMG_6025.jpeg


IMG_6028.jpeg


IMG_6033.jpeg


IMG_6035.jpeg
 
ik zou hetzelfde doen als bij je test. Het vlees is per stuk niet veel groter, en de rook gaat wel om de drie stukken heen. Daarbij maakt het naar mijn idee niet uit of je 1 stuk, 3 stukken of 20 stukken hebt liggen. De rook komt overal tussen zolang je de stukken niet op elkaar stapelt.
 
Thanks alvast voor jullie input, gaat allemaal net passen, maar wel nog met wat ruimte.

Heb bij eerste keer spareribs low and slow gewoon te veel hout gebruikt 3 chunks en boven op vuur. Mogelijk te snel ook alles er in gedaan dus ja veel rook maar ook een hele heftige smaak na paar stukken was ik er gewoon klaar mee qua smaak. Zonde en sindsdien gewoon heeeel voorzichtig met Rookhout 🤣. Wil wel rook hebben maar moet wel leuk blijven dus ja lastig als je nu voor het eerst grotere hoeveelheden maakt en je wel liefst zelfde uitkomst wilt als je proef stuk
 
Terug
Bovenaan Onderaan