Beef en Steak

MOOGOEKOINK Balls ( Koreaanse MOINK Balls Gochujang Style)

 
 
 
 
 

Sticky Fingers

Gemarineerd
Berichten
1.123
Hoi Bbq genoten,

MOINK Balls…. Deze klassieker onder de Bbq gerechten maak ik regelmatig voor familie en vrienden waar ze elke keer gretig aftrek hebben.

Al langer spookte het door mijn hoofd om eens een andere versie te gaan maken dan de klassieke MOINK Balls en aangezien ik groot fan ben van Koreaanse Bbq gerechten leek het mij eens leuk om een Koreaanse versie te gaan verzinnen van de klassieke MOINK Ball. En zo is dit fusion balletje de MOOGOEKOINK Ball ontstaan.
IMG_2141.jpeg


Voor het maken van de MOOGOEKOINK Balls

Ingrediënten(± 32 ballen van 35 gram )

1 kilo g rundergehakt
2,5 lepel gochujang
4 teentjes knoflook (geraspt)
2 tl verse gember (geraspt)
4 lente-uitjes (fijngesneden)
2 ei
4 el panko of paneermeel
2 el sojasaus
2 el sesamolie
2 tl zwarte peper
4 tl Gochugaru
100 gram cheddar kaas ( geraspt )
peper naar smaak

Voor het omwikkelen van de MOOGOEKOINK Balls

3 pakjes ontbijtspek van 150 gram ( ik snijd altijd een stukje van het uiteinde af zodat ik ze er mooi omheen kan wikkelen)

cocktailprikkers om het ontbijtspek vast te zetten om de MOOGOEKOINK Balls

Voor de Koreaanse glaze:

2 el gochujang
1 el sojasaus
3 el honing of bruine suiker
2 el rijstazijn
2 tl sesamolie
3 teen knoflook (geraspt)
2 tl Gochugaru
1,5 eetlepel abrikozen jam
1/2 Citroen uitgeknepen
Wat water om de glase wat dunner te maken als die echt te stroperig is.

Deze glase is wel echt voor de liefhebber van dat typische pittige gochujang/Gochugaru pitje 🔥 je kunt eventueel wat meer abrikozen jam aan toevoegen om hem wat milder te maken.

Ter garnering:

Wit sesamzaad

Het maken van de MOOGOEKOINK Balls
  • Meng het rundergehakt met de knoflook, gember, lente-ui, ei, panko, sojasaus, sesamolie, Gochugaru, zwarte peper, cheddar kaas, gochujang,honing/donkere basterdsuiker en de bosuien en rol er balletjes van van om en om 35 gram per stuk.
IMG_2120.jpeg
IMG_2122.jpeg


  • Wikkel elk balletje in een halve of hele plak spek. Zet vast met een prikker en zet weg voor 30 minuten in de koeling.
IMG_2123.jpeg


  • Bereid de Bbq voor op indirecte hitten 120°C.
  • Leg een blokje kers of appel tussen de kolen en gaar de MOOGOEKOINK Balls tot een Kerntemperatuur van 60°C.
IMG_2127.jpeg


Ondertussen kunnen we de Koreaanse glaze gaan maken.

Ingrediënten:

2 el gochujang
1 el sojasaus
3 el honing of bruine suiker
2 el rijstazijn
2 tl sesamolie
3 teen knoflook (geraspt)
2 tl Gochugaru
1,5 eetlepel abrikozen jam
1/2 Citroen uitgeknepen

Wat water om de glase wat dunner te maken als die echt te stroperig is. Ik heb op het einde nog de staafmixer door de glase gehaald om hem mooi glad te krijgen.

Deze glase is wel echt voor de liefhebber van dat typische pittige gochujang/Gochugaru pitje 🔥 je kunt eventueel wat meer abrikozen jam aan toevoegen om hem wat milder te maken.
IMG_2138.jpeg


  • Als de MOOGOEKOINK Balls een kern temperatuur hebben berijkt van 60°C kun je ze gaan lakken.
IMG_2137.jpeg

IMG_2140.jpeg

  • herhaal dit om de 15 minuten tot ze een kern temperatuur van 70°C hebben bereikt en dan zijn ze goed goed.
  • Besprenkel wat wit sesamzaad erover en klaar zijn de MOOGOEKOINK Balls.
IMG_2141.jpeg
IMG_2142.jpeg


Ik was al helemaal gek op de originele versie maar deze Koreaanse fusion versie is ook echt top! Het is pas mijn eerste versie van dit fusion gerechtje en ik was bang tot het TE pittig zou zijn door de Koreaanse glase wat ik erover had gesmeerd. Het pitje is aanwezig wat ik zo lekker vind door de gochujang en de Gochugaru maar is aangenaam lekker. De abrikozen jam zou je eventueel nog kunnen vervangen door aardbeien jam of frambozen jam. Misschien dat ik nog iets meer gember de volgende keer toevoeg aan het gehak mengsel. Maar dat is iets voor de volgende keer. Voor nu ben ik dik tevreden met mijn MOOGOEKOINK Balls.

Groet,

Roy
 
Had je niet ff kunnen bellen? Dan was ik komen proeven, wat ziet deze ballen er goddelijk uit! 😋
 
Geweldige ballen Roy, zou ze zo graag hebben geproefd
En die laatste foto, een plaatje.
Goed uitgedokterde fusion, Petje af!
 
Jeetje lekkere balletjes heb je er van gemaakt kerel.🤤
 
Geen commentaar. Gewoon doorschuiven 😋
 
Geweldige ballen Roy, zou ze zo graag hebben geproefd
En die laatste foto, een plaatje.
Goed uitgedokterde fusion, Petje af!
Ziet er goed uit. Leuk beetje experimenteren met bestaande recepten.
Ik houd wel van dit soort experimenten! 🔥
Het idee van de “ MOINK Ball “ staat nog mooi overeind. Maar met de rest heb ik lekker zitten freewheelen kwa ingrediënten. Ik vind het wel een geslaagd smakelijk fusion project 🤗
 
Hahahaha, je laat ook geen mogelijkheid onbenut om 'MOOGOEKOINK Balls' in je verslag te benoemen, Roy. Ik houd hier van!
En die ballen van jou houd ik ook wel van
 
Poah, dat lijkt me lekker! 😋 Ben wel nieuwsgierig naar de combi met cheddar..
 
Hahahaha, je laat ook geen mogelijkheid onbenut om 'MOOGOEKOINK Balls' in je verslag te benoemen, Roy. Ik houd hier van!
En die ballen van jou houd ik ook wel van
Hahaha Jook zo een heerlijke MOOGOEKOINK Ball in je mond streelt de smaak papillen wel 🔥

Koud zijn ze trouwens ook echt lekker 😋

Poah, dat lijkt me lekker! 😋 Ben wel nieuwsgierig naar de combi met cheddar..
De cheddar maakt het wel smeuïg lekker moet ik zeggen. Misschien dat er nog iets meer cheddar in mag, maar niet te veel. Het moet geen MOOGOEMOINK Ball kaas versie worden. Al lijkt me een goeien oude pittige kaas erin verwerkt ook wel lekker of een mooie blauwe kaas met pit erin.

IMG_2145.jpeg
 
Dat is een heel mooi resultaat en het lijkt me lekker ook, gochujang altijd lekker!👌
 
Terug
Bovenaan Onderaan