- Berichten
- 1.125
Hoi Bbq genoten,
MOINK Balls…. Deze klassieker onder de Bbq gerechten maak ik regelmatig voor familie en vrienden waar ze elke keer gretig aftrek hebben.
Al langer spookte het door mijn hoofd om eens een andere versie te gaan maken dan de klassieke MOINK Balls en aangezien ik groot fan ben van Koreaanse Bbq gerechten leek het mij eens leuk om een Koreaanse versie te gaan verzinnen van de klassieke MOINK Ball. En zo is dit fusion balletje de MOOGOEKOINK Ball ontstaan.
Voor het maken van de MOOGOEKOINK Balls
Ingrediënten(± 32 ballen van 35 gram )
1 kilo g rundergehakt
2,5 lepel gochujang
4 teentjes knoflook (geraspt)
2 tl verse gember (geraspt)
4 lente-uitjes (fijngesneden)
2 ei
4 el panko of paneermeel
2 el sojasaus
2 el sesamolie
2 tl zwarte peper
4 tl Gochugaru
100 gram cheddar kaas ( geraspt )
peper naar smaak
Voor het omwikkelen van de MOOGOEKOINK Balls
3 pakjes ontbijtspek van 150 gram ( ik snijd altijd een stukje van het uiteinde af zodat ik ze er mooi omheen kan wikkelen)
cocktailprikkers om het ontbijtspek vast te zetten om de MOOGOEKOINK Balls
Voor de Koreaanse glaze:
2 el gochujang
1 el sojasaus
3 el honing of bruine suiker
2 el rijstazijn
2 tl sesamolie
3 teen knoflook (geraspt)
2 tl Gochugaru
1,5 eetlepel abrikozen jam
1/2 Citroen uitgeknepen
Wat water om de glase wat dunner te maken als die echt te stroperig is.
Deze glase is wel echt voor de liefhebber van dat typische pittige gochujang/Gochugaru pitje

Ter garnering:
Wit sesamzaad
Het maken van de MOOGOEKOINK Balls
- Meng het rundergehakt met de knoflook, gember, lente-ui, ei, panko, sojasaus, sesamolie, Gochugaru, zwarte peper, cheddar kaas, gochujang,honing/donkere basterdsuiker en de bosuien en rol er balletjes van van om en om 35 gram per stuk.
- Wikkel elk balletje in een halve of hele plak spek. Zet vast met een prikker en zet weg voor 30 minuten in de koeling.
- Bereid de Bbq voor op indirecte hitten 120°C.
- Leg een blokje kers of appel tussen de kolen en gaar de MOOGOEKOINK Balls tot een Kerntemperatuur van 60°C.
Ondertussen kunnen we de Koreaanse glaze gaan maken.
Ingrediënten:
2 el gochujang
1 el sojasaus
3 el honing of bruine suiker
2 el rijstazijn
2 tl sesamolie
3 teen knoflook (geraspt)
2 tl Gochugaru
1,5 eetlepel abrikozen jam
1/2 Citroen uitgeknepen
Wat water om de glase wat dunner te maken als die echt te stroperig is. Ik heb op het einde nog de staafmixer door de glase gehaald om hem mooi glad te krijgen.
Deze glase is wel echt voor de liefhebber van dat typische pittige gochujang/Gochugaru pitje

- Als de MOOGOEKOINK Balls een kern temperatuur hebben berijkt van 60°C kun je ze gaan lakken.
- herhaal dit om de 15 minuten tot ze een kern temperatuur van 70°C hebben bereikt en dan zijn ze goed goed.
- Besprenkel wat wit sesamzaad erover en klaar zijn de MOOGOEKOINK Balls.
Ik was al helemaal gek op de originele versie maar deze Koreaanse fusion versie is ook echt top! Het is pas mijn eerste versie van dit fusion gerechtje en ik was bang tot het TE pittig zou zijn door de Koreaanse glase wat ik erover had gesmeerd. Het pitje is aanwezig wat ik zo lekker vind door de gochujang en de Gochugaru maar is aangenaam lekker. De abrikozen jam zou je eventueel nog kunnen vervangen door aardbeien jam of frambozen jam. Misschien dat ik nog iets meer gember de volgende keer toevoeg aan het gehak mengsel. Maar dat is iets voor de volgende keer. Voor nu ben ik dik tevreden met mijn MOOGOEKOINK Balls.
Groet,
Roy
Laatst bewerkt door een moderator: