BasBQ
Beef en Steak

La Entraña con papas arrugás

illsn-z

Tondelzoeker
Berichten
10
Als je nieuw bbq kookboek koopt wil je er natuurlijk ook gelijk wat uit maken. Doordat ik hier in Spanje soms lastig de juiste stukken vlees kan vinden (andere benamingen en slechte vertalingen), er maar voor gekozen om een Spaans bbq boek aan te schaffen. Ik heb gekozen voor het boek La Barbacoa van een chef uit Barcelona.

IMG20240318122331.jpg


ik heb gekozen om gelijk de La Entraña con papas arrugás te maken uit het boek. Ik heb geen idee hoe dit stuk rundvlees in het nederlands heet (misschien kunnen julliem me helpen?), maar vetaald kom ik uit op ingewanden. Het was ontzettend mals en lekker. Daarbij ik heb ik de zout aardappels gemaakt uit het recept met artisjok.

IMG20240103134147.jpg


Eerst gemarineerd in een teriyaki saus.

IMG20240103135803.jpg


Ondertussen de zout aardappels gemaakt. eigenlijk gewoon aardappels koken in heel veel zout.

IMG20240103165325.jpg


Daarna de artisjok gegaard in de skillet en het vlees direct geraard tot de juiste gaarheid.

IMG20240103164838.jpg


De artisjokken vielen een beetje tegen (eerste keer dat ik dit gemaakt heb) maar die gaat op herkansing. vlees was echt super mals.

IMG20240103165951.jpg
 
De artisjokken vielen een beetje tegen (eerste keer dat ik dit gemaakt heb) maar die gaat op herkansing. vlees was echt super mals.

Ik zie dat je de stelen van de artisjokken niet hebt afgebroken.
Je moet de artisjok vastnemen en de steel afbreken.
Hoek van 90 graden laten draaien, dan breekt die af en neem je de draadjes uit het hart van de artisjok mee.

Dan kan je nog de buitenste bladen de onderkanten afzuigen.
Het hartje moet je dan "pluimen", al die vezels erboven op verwijderen zodat enkel het zacht deel overblijft.

Het stuk vlees heet in het frans "la hampe".
 
Laatst bewerkt:
Ik zie dat je de stelen van de artisjokken niet hebt afgebroken.
Je moet de artisjok vastnemen en de steel afbreken.
Hoek van 90 graden laten draaien, dan breekt die af en neem je de draadjes uit het hart van de artisjok mee.

Dan kan je nog de buitenste bladen de onderkanten afzuigen.
Het hartje moet je dan "pluimen", al die vezels erboven op verwijderen zodat enkel het zacht deel overblijft.

Het stuk vlees heet in het frans "la hampe".
Bedankt voor de tip. ik heb gewoon het recept gevolgd omdat het de eerste keer is dat ik het maakte.
 
Is het middenrif , nooit geweten dat dit zo bereid kon worden , heb het altijd bij de gehaktsnippers gedaan
 
Terug
Bovenaan Onderaan