BasBQ
Beef en Steak

St Louis pork steak

 

Schumi_wk

Kooltjesharker
Berichten
116
En dit gebracht op geheel eigen wijze.
Als basis het recept van Noskos gebruikt, maar wou geen copy/paste doen van het recept. Het recept wel in grote lijnen gevolgd.

De 'kobbenetten' zaten nog in de kamado en dit moest er dringend uit, is dan ook de eerste sessie van 2024 -uitgezonderd de koude gerookte zalm- en hopelijk het begin van heel wat lekkere gerechten dit jaar. Aan tijd zal het dit jaar niet ontbreken.

Laat ons starten met dit gerecht, als eerste bier, dit was nog niet om mijn keel te smeren maar voor bij de bbq saus. Geen bruin bier omdat ik vreesde voor een te zoete saus dan, daarom deze.
IMG_20240316_112527.jpg


Spiering kotelet genomen omdat deze iets meer vet heeft wat nooit slecht is op een bbq. Deze bewerkt met een rub die ik hier nog staan heb voor varken.
IMG_20240316_114254.jpg


Laten aanbakken op een kleine 200°c.
IMG_20240316_114515.jpg


Na het aanbakken de aluminium schaal met de bbq saus en het bier en daarin de kotelet laten stomen op een 150°, ik heb daar geen aluminium folie opgedaan omdat ik de saus wilde gebruiken bij het gerecht en dit ondertussen licht kon inkoken.
IMG_20240316_115223.jpg


Het mocht natuurlijk iets straffer zijn voor de keel, een saison van Het Nest. Topbiertje.
IMG_20240316_120301.jpg


En na ongeveer anderhalf uur wachten, waar ik ondertussen een mousse van erwten en aardappel roosjes gemaakt had konden we eindelijk aanmeren aan de tafel van de smaak.
IMG_20240316_132634.jpg


Pluspunten:
- Lekker vlees met die saus erop
- Alles huisbereid

Voor verbetering vatbaar:
- Vlees mocht iets dikker zijn, was nu langs de droge kant.
 
Lekker man!
 
Ziet er goed uit.
St louis pork staek is altijd gaaf.

Hoe heb je die aardappelroosjes gemaakt?
 
@Peter64
De aardappelen schillen, liefst lange aardappelen. Daarna met de dunschiller er schijfjes afdoen en oprollen. Voorbakken op 140° voor 5 minuten en heb ze afgebakken op 180° een 2 a 3 tal minuten.
 
Hoe heb je die aardappelroosjes gemaakt?
@Peter64 ik maak ze op deze manier, op de bbq ;)

 
Terug
Bovenaan Onderaan