BasBQ
Beef en Steak

Rendang

 
 
 

Gent

Kooltjesharker
Berichten
240
Hallo allen,

Bij deze mijn eerste poging tot Indonesische Beef Rendang!

Een hoop kruiden waar ik nog nooit van gehoord heb verzameld: een Bomboe gemaakt van paprika, laospoeder, 2 blaadjes citroenblad, kemirinoten, ketoembar, koenjit, djinten, kardemom, zout en peper.

Vervolgens uitjes gefruit met knoflook en de mix er bij gegooid in zonnebloemolie.

Inmiddels staat het een uur op. Dome heeft 160 graden aan op KJC1. Hopelijk is dat voldoende..


AE97F8BD-6734-4E60-80F1-B118580095A7.jpeg


In stukken gesneden:
775585F3-84D5-4E32-9DFD-26C6F3ADCC8E.jpeg


Even kort aanbakken.
32E89982-8C03-464A-9E60-9B8D861ADDD6.jpeg

De bomboe met ui en knoflook
79F41BB0-9675-41F0-8425-C831274B6969.jpeg


Vlees erbij en stoven maar.
6B3A98F7-75A8-4538-A4E5-5098C20A98F4.jpeg
 
Ziet er al lekker uit. Voor een echte rendang daging sapi mis ik als verfijning o.a. lomboks, rawit, citroengras, gember, sojasaus, ketjap manis en kokosmelk. Hoort toch echt wel in.
Succes.
 
Lekker bezig rendang collega!!

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Ziet er al lekker uit. Voor een echte rendang daging sapi mis ik als verfijning o.a. lomboks, rawit, citroengras, gember, sojasaus, ketjap manis en kokosmelk. Hoort toch echt wel in.
Succes.
De kokosmelk gooi ik er het laatste uur in. Verder zit citroengras er in; gember ook :)
 
kan het kloppen dat er heel veel vocht blijft in de pan? Het is nu voornamelijk vloeibaar en nog niet dik.. of komt dat zodra ik het laatste uur zonder deksel ga stoven?
 
Mijn deksel is er nu 2 uur vanaf, temperatuur is omhoog naar ca 120 graden en langzaam begint de saus in te dikken. Straks nog seroendeng er door om wat vocht op te nemen en verder in te dikken

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan