BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte zalm van Ewald

 
 

Sabine

Kooltjesharker
Berichten
200
Nog een keer in de weer gegaan met koud gerookte zalm; het recept van de fingerlicking zalm van Ewald 😉
Voor de eerste keer het recept keurig gevolgd.
Het kost wat tijd en geduld maar dan heb je ook wat! Heerlijke zalm!
(En speciaal mijn peper in de molen vervangen 😄)

IMG_3859.jpeg


IMG_3860.jpeg


IMG_3861.jpeg


IMG_3862.jpeg


De volgende keer wil ik wat gaan experimenteren met de kruiden; de keurmeesters hier bespeurden een kruid dat ze iets te nadrukkelijk vonden… ik zet in op de foelie. Maar verder geen klachten 😊 en we hebben nog wat lekkere stukjes in de vriezer.
 
Dat is een fijn recept, mooi uitgevoerd. Met gerookte zalm kan je vele kanten op
 
dit ziet er toch ook wel erg lekker uit hoor.
word toch hoog tijd dat ik het ook eens ga proberen
 
Dat heb je mooi voor elkaar Sabine😋

Ik gebruik dit recept ook regelmatig om zalm koud te roken, ik pas alleen de hoeveel laurierblad aan, en wat ik ook doe is ietsje minder kruidnagel op het totaal aantal kilo zalm want daar zijn ze hier thuis ook niet zo wild op bij de koud gerookte zalm en voor de rest is dit een top recept van Ewald
 
Lekkere stukken zalm!
Ik moet ook maar weer een voorraadje maken. Zal het recept van Ewald eens proberen.
 
Dat heb je mooi voor elkaar Sabine😋

Ik gebruik dit recept ook regelmatig om zalm koud te roken, ik pas alleen de hoeveel laurierblad aan, en wat ik ook doe is ietsje minder kruidnagel op het totaal aantal kilo zalm want daar zijn ze hier thuis ook niet zo wild op bij de koud gerookte zalm en voor de rest is dit een top recept van Ewald
Dat zijn idd andere opties… ik ga er de volgende keer wat mee spelen.
En het recept is idd top! De zalm blijft mooi zacht en minder zout is ook wel een groot pluspunt!
 
Mooi hoor, misschien is het de Rum die vreemd was voor de proevers, die kun je ook gewoon weglaten.
Wat begrijpelijk kan zijn want Captain Morgan is gewoon goor bocht 😂
 
Ziet er goed uit :love:
Ik wil het binnenkort ook weer een keer maken nu het kan. Twijfel echter wel, want dit weekend heb ik een stukje warm gerookte zalm (uiteraard zelf gedaan) gegeten en dat smaakte toch ook wel érg lekker 😋
 
Ziet er goed uit :love:
Ik wil het binnenkort ook weer een keer maken nu het kan. Twijfel echter wel, want dit weekend heb ik een stukje warm gerookte zalm (uiteraard zelf gedaan) gegeten en dat smaakte toch ook wel érg lekker 😋
In geval van twijfel, zou ik beide maken
 
Mooi hoor, misschien is het de Rum die vreemd was voor de proevers, die kun je ook gewoon weglaten.
Wat begrijpelijk kan zijn want Captain Morgan is gewoon goor bocht 😂
Hihi… captain morgan is onze go to als we rum over fruit op de Q gooien 😜
Moet zeggen dat ik hem minder goor vind maar smaken verschillen gelukkig 😅
Maar had hem nog nooit op deze manier gebruikt. Ik geloof dat dit niet de laatste keer was om zo te roken dus leuk om eea uit te gaan proberen! Thx voor het recept!
 
Laatst bewerkt:
Hihi… captain morgan is onze go to als we r over fruit op de Q gooien 😜
Moet zeggen dat ik hem minder goor vind maar smaken verschillen gelukkig 😅
Maar had hem nog nooit op deze manier gebruikt. Ik geloof dat dit niet de laatste keer was om zo te roken dus leuk om eea uit te gaan proberen! Thx voor het recept!
Fruitsalade met ketoembar, Cointreau en citroensap.
Ketoembar doet het ook geweldig op ananasspiezen
 
Kijk hier hou ik nou van, simpel en stylish :love: een paar ingrediënten en je hebt een vurrukkullukke maaltijd.
Ik heb ook nog een paar pakjes zalm op de Ewald manier in de vriezer liggen, de gerookte zalm was gemaakt voor de kerst maar met kerst lagen we ziek op bed door Corona 🤬
Wij eten de zalm eigenlijk altijd op een toastje maar dit kan natuurlijk ook, stom dat ik daar nooit aan gedacht heb 🤦‍♀️
Dit gaan we snel ook eens proberen, ik heb van de kerst ook nog een fles Sancerre staan, die zal hier heel goed bijpassen 🥰
 
Kijk hier hou ik nou van, simpel en stylish :love: een paar ingrediënten en je hebt een vurrukkullukke maaltijd.
Ik heb ook nog een paar pakjes zalm op de Ewald manier in de vriezer liggen, de gerookte zalm was gemaakt voor de kerst maar met kerst lagen we ziek op bed door Corona 🤬
Wij eten de zalm eigenlijk altijd op een toastje maar dit kan natuurlijk ook, stom dat ik daar nooit aan gedacht heb 🤦‍♀️
Dit gaan we snel ook eens proberen, ik heb van de kerst ook nog een fles Sancerre staan, die zal hier heel goed bijpassen 🥰

Ik heb nog nooit iets zelf gerookt bewaard in de de vriezer, altijd teveel kandidaat proevers en dus te snel op.
Maar ik vroeg mij af of de rooksmaak niet geleidelijk aan verdwijnt in de vriezer?
 
Ik heb nog nooit iets zelf gerookt bewaard in de de vriezer, altijd teveel kandidaat proevers en dus te snel op.
Maar ik vroeg mij af of de rooksmaak niet geleidelijk aan verdwijnt in de vriezer?
nope :love:
 
Ik heb nog nooit iets zelf gerookt bewaard in de de vriezer, altijd teveel kandidaat proevers en dus te snel op.

Dus eigenlijk te weinig gemaakt? :ROFLMAO:
 
Overlaatst 2kg zalm koud gerookt en is ondertussen ook al op. Dus denk dat je eigenlijk altijd te weinig maakt.
Ach dat is een teken dat het smaakt
 
Ik heb nog nooit iets zelf gerookt bewaard in de de vriezer, altijd teveel kandidaat proevers en dus te snel op.
Maar ik vroeg mij af of de rooksmaak niet geleidelijk aan verdwijnt in de vriezer?
Ik vond hem nog steeds top op smaak, ook de rook! Ook handig voor als de zalm weer eens bij de Sligro in de aanbieding is 😊
 
Terug
Bovenaan Onderaan