BasBQ
Beef en Steak

Easterwood methode mislukt

 

Huisje_boompje_barbeque

Kooltjesharker
Berichten
112
Vandaag easterwood "spareribs" gemaakt welke voor het eerst niet echt gelukt zijn zoals ik wilde.
Om te beginnen een stuk rib van de markt gehaald welke ik nog nooit eerder heb gezien.
Gigantisch dik bevleesd met een klein stukje rib erop.
Na googlen erachter gekomen dat dit waarschijnlijk een ribstuk met borstlap zou moeten zijn?
1 Stuk met marinade en het andere stuk met mosterd ingesmeerd en daarna gerubt en afgelakt.
In totaal deze stukken inclusief aflakken a 20 minuten 3,5 uur op de bbq gehad.
Dome tempratuur rond de 150 graden welke ongeveer 165 op het rooster zou moeten zijn.
Probleem is dat het maar niet zacht wilde worden.
Uiteindelijk eraf gehaald en nagemeten voor de zekerheid.
Kerntempratuur rond de 80 graden.
Uiteindelijk veel taaie stukken, waarbij alleen hele vettige delen sappig waren.
Gasten vonden het lekker en mij te kritisch, maar als liefhebber weet je vaak zelf het best hoe het eindresultaat kan zijn.
Mijn vraag is wat ik volgende keer beter kan doen.
Nog langer op de bbq en verder doorgaren naar +90 graden of zelfs eerder eraf?
Wellicht dat het aan het stuk vlees heeft gelegen.

Helaas alleen foto van het begin van de sessie omdat het al donker werd en ik helaas nog geen verlichting heb.

20240106_164846.jpg


20240106_154007.jpg


20240106_153956.jpg
 
Ik heb ze ook wel eens gebakken , was ook geen succes , onder het borstbeen zit teveel vet , en de borstlap is te mager en wordt te droog , voor in de erwtensoep is het wel super
 
Vervelend om te lezen dat de Easterwood methode geen succes was. Deze methode is uitermate geschikt voor dunnere spareribs en Iberico ribben.
Het vlees dat jij gekocht hebt is helaas wat anders, jammer dat het mislukte.
 
Frits als je het over dunne spareribs hebt, bedoel je dan dan wat standaard in Nederland verkocht wordt onder de noemer spareribs (baby back) , of geldt dit ook voor de standaard bevleesde spareribs van de BBQ slager?
 
Vervelend om te lezen dat de Easterwood methode geen succes was. Deze methode is uitermate geschikt voor dunnere spareribs en Iberico ribben.
Het vlees dat jij gekocht hebt is helaas wat anders, jammer dat het mislukte.
Gelukkig vaak wel met groot succes jouw methode gebruikt, zelfs bij dikkere spareribs, vandaar de teleurstelling dit keer.
Had misschien te hoge verwachtingen bij deze homp vlees omdat het er zo lekker uitzag😆
Denk dat een gedeelte inpakken een beter resultaat geeft.

Wat zijn normale waardes voor de kerntempratuur via hot en fast (easterwood) bereiding?
 
Zelf kijk ik niet naar een kerntemperatuur bij spareribs. Gewoon kijken of het makkelijk uit elkaar te trekken is wat ik normaal doe. Er zijn ook mensen die kijken of je er eenvoudig in kan prikken met een cocktail prikker.
 
Zelf kijk ik niet naar een kerntemperatuur bij spareribs. Gewoon kijken of het makkelijk uit elkaar te trekken is wat ik normaal doe. Er zijn ook mensen die kijken of je er eenvoudig in kan prikken met een cocktail prikker.
Hoe grappig, ik gebruik deze methode juist wanneer ik ribben wil die niet makkelijk uit elkaar te trekken zijn en er juist wat te kluiven overblijft 😉.
 
Terug
Bovenaan Onderaan