Hier in België zeggen we dus curry worst tegen wat in Nederland een frikandel is, frikandel is bij ons een ronde gehaktbal. Gisteren dus eerste keer de beroemde snack gemaakt.
De ingrediënten : Het stukje hout (appel) is uiteraard om te roken. Vervolgens de gekende methode, worsten ingesmeerd met mosterd en kruiden, daarna indirect op de bbq met het stukje appelhout, temperatuur 200 graden en na 25 min er af, worsten in 4 gesneden en de saus, bruine suiker en boter bijgevoegd. Dan nog 30 min op de bbq en af en toe eens roeren. Door de hogere temperaturen de tijden ingekort.
In elk geval voor herhaling vatbaar, zeer lekkere snack maar ik heb niet de gewoonte om iets terug op dezelfde manier te bereiden dus volgende keer experimenteren met andere saus of/en kruiden.
De ingrediënten : Het stukje hout (appel) is uiteraard om te roken. Vervolgens de gekende methode, worsten ingesmeerd met mosterd en kruiden, daarna indirect op de bbq met het stukje appelhout, temperatuur 200 graden en na 25 min er af, worsten in 4 gesneden en de saus, bruine suiker en boter bijgevoegd. Dan nog 30 min op de bbq en af en toe eens roeren. Door de hogere temperaturen de tijden ingekort.
In elk geval voor herhaling vatbaar, zeer lekkere snack maar ik heb niet de gewoonte om iets terug op dezelfde manier te bereiden dus volgende keer experimenteren met andere saus of/en kruiden.