GuiltyNL
Sprokkelaar
- Berichten
- 49
Vandaag was het een mooie dag om wat spareribs te bereiden voor het avondmaal!
Ik heb ervoor gekozen om mooie ribbetjes van onze lokale keurslager te gebruiken voor de ribs met de producten van @noskos.
De (halve) ribbetjes in kwestie (de slager had zich al kwaad gemaakt op de vliezen, op een paar hardnekkige stukjes na):
De Noskos rub erop:
Ik heb ze niet de hele nacht laten in de koelkast gehad, maar ik heb ervoor gekozen om de in de ochtend te marineren en rond 14.00 op mijn Weber MTP 57 te gooien.
De voorbereidingen, briketten in het midden aansteken:
En na een tijdje mijn geweekte hickory houtsnippers erbij:
Diffuser plate in de alufolie gezet en een bak water erop:
Ribbetjes even los erop, twee met iGrill sensoren en een omgevings-sensor:
En roken maar:
Na 45 minuten gestart met de mop, ook naar recept van Noskos (appelsap, sojasaus, boter, whiskey):
En elk uur een laagje erop:
Bij de derdie mop-sessie begonnen ze er toch al erg lekker uit te zien:
Na zo'n 3,5 uur was het tijd om de ribs af te lakken met de Noskos BBQ-saus:
En weer terug in het rek (oh ja, die had ik in gebruik genomen na de eerste keer moppen):
En het eindresultaat. Kerntemperatuur op 90 graden, temperatuur van de Weber heeft de gehele sessie tussen de 110 en 130 graden gezeten:
Opgegeten met mijn gezin en een goede vriend uitgenodigd. Subliem waren ze! Erg tevreden mee. Zacht, mals, erg sappig en alle smaken uitstekend in balans. De volgende keer weer en wellicht met de 3-2-1 methode.
Ik heb ervoor gekozen om mooie ribbetjes van onze lokale keurslager te gebruiken voor de ribs met de producten van @noskos.
De (halve) ribbetjes in kwestie (de slager had zich al kwaad gemaakt op de vliezen, op een paar hardnekkige stukjes na):
De Noskos rub erop:
Ik heb ze niet de hele nacht laten in de koelkast gehad, maar ik heb ervoor gekozen om de in de ochtend te marineren en rond 14.00 op mijn Weber MTP 57 te gooien.
De voorbereidingen, briketten in het midden aansteken:
En na een tijdje mijn geweekte hickory houtsnippers erbij:
Diffuser plate in de alufolie gezet en een bak water erop:
Ribbetjes even los erop, twee met iGrill sensoren en een omgevings-sensor:
En roken maar:
Na 45 minuten gestart met de mop, ook naar recept van Noskos (appelsap, sojasaus, boter, whiskey):
En elk uur een laagje erop:
Bij de derdie mop-sessie begonnen ze er toch al erg lekker uit te zien:
Na zo'n 3,5 uur was het tijd om de ribs af te lakken met de Noskos BBQ-saus:
En weer terug in het rek (oh ja, die had ik in gebruik genomen na de eerste keer moppen):
En het eindresultaat. Kerntemperatuur op 90 graden, temperatuur van de Weber heeft de gehele sessie tussen de 110 en 130 graden gezeten:
Opgegeten met mijn gezin en een goede vriend uitgenodigd. Subliem waren ze! Erg tevreden mee. Zacht, mals, erg sappig en alle smaken uitstekend in balans. De volgende keer weer en wellicht met de 3-2-1 methode.
Laatst bewerkt: