BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Slange

  1. Slange

    Peking Eend

    Da's puur een smaakvoorkeur, ik ben nogal zoet aangelegd  :) Ik had hem in de schuur hangen op een koele plaats want in mijn koelkast staat te veel bier  B-) Na 8 uurtjes wel terug in de koeling gelegd, de kerntemp van de eend was toen 14 graden, voor mij acceptabel.
  2. Slange

    Peking Eend

    De marinade bestond uit 200 ml zoete ketjap ( chinese zoute sojasaus wordt aanbevolen ) een scheut citroensap, een eetlepel honing en veel gemalen gedroogde chilli's.
  3. Slange

    Peking Eend

  4. Slange

    PP

  5. Slange

    Baby back ribs vervelen nooit!

    nog niet zo lang geleden gemaakt maar ik heb er alweer zin in !! ze vervelen echt nooit.
  6. Slange

    Rosbief

    linkerhelft met een tiental briketten, daarnaast een aluminium lekbakje, daaroverheen het rooster en het vlees. Helaas geen foto van. In eerste instantie had ik teveel briketten en werd de temp te hoog, toen een aantal terug in de starter gedaan en de rest met de luchttoevoer geregeld.
  7. Slange

    Gerookte hele kip ala Weber's Smoke boek

    Dat zal zeker gesmaakt hebben met die kruiden. Ik pekel mijn kippen ook altijd van tevoren maar bak ze op 150 /160 graden voor een krokantere buitenkant. uiteraard zijn ze dan sneller klaar/gaar.
  8. Slange

    Rosbief

  9. Slange

    Ribbels met aardappel

    niet zo crispy als met gefrituurde aardappelen, ook zeker niet taai, tis gewoon een andere gewaarwording  ;)
  10. Slange

    ik zal me even voorstellen

    Er is niemand die gas aanraadt, logisch want houtskool ruikt veel lekkerder  B-)
  11. Slange

    Ribbels met aardappel

    inderdaad kleurt suiker snel donker maar omdat de ribbels eerst plat op het rooster hebben gelegen waren de randen al wat donkerder. Dit komt door de platesetter waardoor het in het midden van het rooster toch minder heet is. Toen ik nog geen platesettter had gebruikte ik een extra rooster onder...
  12. Slange

    nieuwe wga

    ;) Het was een grapje, maar ondanks dat we deze karper niet opgegeten hebben ( zelf doodziek van dat ie overleden is ) zijn er genoeg recepten te vinden om karper te eten. Daar werden ze in eerste instantie ook voor gekweekt. Die z'n Marty voor de Uds zijn toepasbaar, heb je de wga gelijk top...
  13. Slange

    nieuwe wga

    Ik ook niet, is er al iemand die selfmade handvatten heeft gemaakt voor de wga? Ik ga er anders ook mee aan de slag want ze zijn wel handig, iedere andere weber heeft wel handvatten?
  14. Slange

    Brisket???door de ambachtelijke slager om de hoek.

    Dag slange het is prima gegaan. Hier is het draadje van mijn run http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/brisket-tijd/ Aha, mooie run, ik heb ook een brisket uit Holland op zijn amerikaans ( America limburg naar zeggen  ;) ) gedaan dus was wel benieuwd naar jouw resultaten. Ik ga nog wel...
Terug
Bovenaan Onderaan