Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Da's puur een smaakvoorkeur, ik ben nogal zoet aangelegd :)
Ik had hem in de schuur hangen op een koele plaats want in mijn koelkast staat te veel bier B-)
Na 8 uurtjes wel terug in de koeling gelegd, de kerntemp van de eend was toen 14 graden, voor mij acceptabel.
De marinade bestond uit 200 ml zoete ketjap ( chinese zoute sojasaus wordt aanbevolen ) een scheut citroensap, een eetlepel honing en veel gemalen gedroogde chilli's.
linkerhelft met een tiental briketten, daarnaast een aluminium lekbakje, daaroverheen het rooster en het vlees. Helaas geen foto van.
In eerste instantie had ik teveel briketten en werd de temp te hoog, toen een aantal terug in de starter gedaan en de rest met de luchttoevoer geregeld.
Dat zal zeker gesmaakt hebben met die kruiden. Ik pekel mijn kippen ook altijd van tevoren maar bak ze op 150 /160 graden voor een krokantere buitenkant. uiteraard zijn ze dan sneller klaar/gaar.
inderdaad kleurt suiker snel donker maar omdat de ribbels eerst plat op het rooster hebben gelegen waren de randen al wat donkerder. Dit komt door de platesetter waardoor het in het midden van het rooster toch minder heet is. Toen ik nog geen platesettter had gebruikte ik een extra rooster onder...
;) Het was een grapje, maar ondanks dat we deze karper niet opgegeten hebben ( zelf doodziek van dat ie overleden is ) zijn er genoeg recepten te vinden om karper te eten. Daar werden ze in eerste instantie ook voor gekweekt.
Die z'n Marty voor de Uds zijn toepasbaar, heb je de wga gelijk top...
Ik ook niet, is er al iemand die selfmade handvatten heeft gemaakt voor de wga? Ik ga er anders ook mee aan de slag want ze zijn wel handig, iedere andere weber heeft wel handvatten?
Dag slange het is prima gegaan. Hier is het draadje van mijn run
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/brisket-tijd/
Aha, mooie run, ik heb ook een brisket uit Holland op zijn amerikaans ( America limburg naar zeggen ;) ) gedaan dus was wel benieuwd naar jouw resultaten. Ik ga nog wel...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.