BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door noskos

  1. noskos

    Probleem bij het aansteken

    We hoeven niet naar de maan hoor 😜 Ik begin met 18 Ecobrasa’s. Je kunt altijd de schuiven knijpen als je wat te heet begint.
  2. noskos

    Ossenhaas op de WGA

    Stoer grillplaatje! Waar heb je die vandaan?
  3. noskos

    Probleem bij het aansteken

    8 briketten om je barbecue, kolen, bakstenen en water op te warmen is veel te weinig. Met meer brandende briketten beginnen en een goede thermometer op het rooster. Die in de deksel is hoogstens indicatie.
  4. noskos

    Low and slow USA Angus brisket

    Op kamertemperatuur komen is één van die hardnekkige mythes. “Laat je procureur op kamertemperatuur komen..” Het duurt uren, onderhand kunnen er allerlei organismen vrij hun gang gaan op de buitenkant van je vlees. Wat is kamertemperatuur? 20°C? Denk je dat die 13°C verschil tussen je koelkast...
  5. noskos

    Spareribs Noskos Classic Style

    De steak mag je best met mate gebruiken 😉
  6. noskos

    Spareribs Noskos Classic Style

    Leuk om al mijn verschillende recepten zo oangs te zien komen 😁
  7. noskos

    Op reis voor de Koreaanse Pulled Pork

    Is stiekem mijn favoriete PP op dit moment. Mooi dat hij bij jullie ook in de smaak viel!
  8. noskos

    Eerste ervaring met de Masterbuilt

    De rookring vormt zich tot 60°C. Daarna neemt je vlees gewoon rook op anders zou je ook niet kunnen oversmoken en dat kun je echt wel!
  9. noskos

    Of ik ook wat mee kon nemen.

    Ik heb hard lemonade 😜
  10. noskos

    Bife de Tira

    Dat is een fijn stukje vlees hoor!!
  11. noskos

    Memphis dry rub ribs!

    Gooi ik er ook nog één tegenaan :p
  12. noskos

    Eerste keer Brisket

    Nitraat is weer een ander verhaal. Dat valt over een langere periode uit elkaar in nitriet en wordt daarom gebruikt bij oa droge worsten die lange tijd moeten rijpen. Tegen de tijd dat het nitriet is uitgewerkt krijg je vers nitriet vanuit nitraat. Fosfaten zorgen ervoor dat het vocht een...
  13. noskos

    Vlees voor morgen nu al in de rub?

    Een rub trekt amper je vlees in, een paar millimeter. En dat proces duurt meestal een uur of vier afhankelijk natuurlijk van een aantal factoren. Als je ribs ver van te voren in een rub met veel zout zet dan heb je kans dat ze naar ham gaan smaken omdat er dan door het zout andere processen op...
  14. noskos

    Bbq restaurant

    Als je beleving wilt dan ga je naar Black Smoke. Wil de de beste barbecue in een relaxte sfeer dan ga je naar Pendergast ;) Ik vind het wel grappig dat er een hele verwachting is tegenwoordig van hoe een BBQ restaurant moet zijn om een BBQ restaurant te mogen zijn. Ik ben in de VS in tenten...
  15. noskos

    Of je worst lust? Hema? Rookworst?

    Heb je al op Hema gezocht hier? Na de verhuizing zijn er wat links stuk, maar de berichten zijn er allemaal nog wel 😉
Bovenaan Onderaan