BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door noskos

  1. noskos

    Vraagje aan Noskos

    Niets meer gehoord van ze. Ik ben trouwens niet de opdrachtgever maar ze hebben me indertijd gevraagd of ik een boek wilde schrijven. Als ik 1000 of 2000 boeken wil hebben is er vast wel wat te regelen. Maar ja, wil ik die investering doen…
  2. noskos

    Ikamand wordt niet meer ondersteund door Kamado Joe, dus niet kopen!

    Ik zou gewoon een mail naar Kamado Joe sturen en zeggen dat dat ding door hun verkocht is en niet meer werkt en hoe ze dat op gaan lossen. Dat vragen om een factuur voelt niet helemaal kosher 😁
  3. noskos

    The Bastard VX - Jullie ervaringen?

    En Black Friday is ook een kans om mooie kortingen te scoren.
  4. noskos

    Pulled Pork: rookvraag

    De rooksmaak blijft opbouwen. Anders zou je ook niet kunnen oversmoken. De rookring vormt tot een graad of 60°C.
  5. noskos

    ribeye reverse sear

    Ziet eruit al een ribeye, niets veel vet of zo.
  6. noskos

    Recepten voor Traeger

    Heb je gemeten of de temperatuur op het rooster overeenkomt met wat je instelt? En of er hotspots over het oppervlak van je rooster zitten? Dat kun je testen door er boterhammen op te leggen en te kijken of ze allemaal tegelijk toasten.
  7. noskos

    Whole Packer brisket van Spaanse Angus van TheMeatLovers.

    Ik weet niet hoe je erbij komt maar ik gebruik geen water in mijn lekbak hoor. Er gaat energie in het verdampen zitten en dat is in een kamado niet nodig. Als je het in een Weber maakt dan helpt het met het constant houden van de temperatuur.
  8. noskos

    Recepten voor Traeger

    Er verandert niets aan de recepten wanneer je de barbecue verandert.
  9. noskos

    Chips (en een ribeye)

    Heb je ook een foto van de steak met het vet er nog in? Want ik ben wel nieuwsgierig nu. Het is een ribeye dus daar hoort een stuk vet in. Dat is inherent aan de steak.
  10. noskos

    Brisket, waar haal ik de beste prijs/kwaliteit vandaan?

    Vraag en aanbod kwestie. De vraag in China drijft de prijs op. Kuddes zijn ingekrompen met Covid omdat er geen afzetmarkt was. Dan gaat de prijs omhoog.
  11. noskos

    Fire it up - Nieuwe pizza oven!

    Mooie leopard spots op de pizza! Gefeliciteerd met je nieuwe speelplaats/-goed 😁
  12. noskos

    Spare ribs bewaren na rubben

    Oh en zo lang van te voren in de rub zetten zou ik ook niet doen. Het zout gaat het vlees ‘curen’ dus je verandert de structuur en smaak.
  13. noskos

    Spare ribs bewaren na rubben

    Ik zou er plasticfolie overheen doen. Of ze zelfs inwikkelen in plasticfolie. Met aluminium op een RVS bak kun je een klein potentiaalverschil krijgen. Als de folie dan het vlees raakt en daar zitten zuren in kan er een reactie ontstaan waarop de folie in kleine balletjes op je vlees uiteenvalt.
  14. noskos

    Spare ribs

    Lekker! Maar wat heeft het weer met barbecue te maken? 😜
  15. noskos

    Advies welkom: hoe maak ik een brisket 1.2 kilo?

    Houden we het on topic heren 😉 Kip is geen brisket van 1,2 kilo. Voor andere vragennmag natuurlijk altijd een nieuw draadje worden geopend.
Terug
Bovenaan Onderaan