BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Michiel84

  1. Michiel84

    Heerlijke Picanha Burgers

    Denk dat naast ossewit mijn huisarts ook wel eens problemen zou kunnen hebben met m’n BBQ hobby. Heb het haar nog maar niet verteld 😜
  2. Michiel84

    Tropical Surf-&-Turf burger

    Dat ziet er goed uit zeg!! Gewoon via een koeriersapp te bestellen denk ik, of niet? 😉
  3. Michiel84

    Heerlijke Picanha Burgers

    Jup. En gebakken in ossewit. Blijft toch het lekkerste vind ik.
  4. Michiel84

    Heerlijke Picanha Burgers

    Vooruit, Frits, ik ga Euroshopper gehakt kopen en laat het je weten. 😉 Ik vind picanha als low & slow bereid stuk vlees ook geen straf 😜
  5. Michiel84

    Heerlijke Picanha Burgers

    Ben ik niet met je eens, Frits. Dit is geen gewone/ordinaire hamburger. Je kunt de smaak van deze hamburgers niet vergelijken met een ‘standaard’ hamburger. Het is de kwaliteit van het vlees die zorgt voor de kwaliteit van de hamburger. Je proeft dat het van picanha. Je bakt hem ook medium...
  6. Michiel84

    Heerlijke Picanha Burgers

    Ik ken het gevoel. Dat had ik in eerste instantie ook, maar dit is natuurlijk wel een iets andere burger dan dat je gewend bent. Ik voeg echt alleen maar wat zout en peper naderhand toe. Je proeft ook echt het vlees, en door het vet is en blijft ie heerlijk sappig. Nadat ik het eenmaal gedaan...
  7. Michiel84

    Koken met Vuur - Niklas Ekstedt

    Leuk boek dat in Eindhoven bij de Albert Heijn (vestiging Insulindelaan) afgeprijsd ligt voor €12,50. Weer eens wat anders dan de standaard bbq boeken. Net iets ‘culinairder’, maar erg interessant. Ook goede informatie over op houtgestookt vuur koken.
  8. Michiel84

    Fotowedstrijd September 2020: ‘Awesome Burgers.’

    Mijn inzending: de picanha burger! https://www.bbqgenootschap.nl/threads/heerlijke-picanha-burgers.25338/
  9. Michiel84

    Heerlijke Picanha Burgers

    Gisteren weer even actief geweest. Sinds een tijdje maal ik m’n eigen vlees om bijvoorbeeld hamburgers van te maken. Mijn grote favoriet: de picanha burger. Eerst even de vleesmolen aansluiten en de Picanha kleinsnijden om hem vervolgens te malen: Vervolgens met een iets fijnere schijf nog...
  10. Michiel84

    Brisket Time!

    Dit is de onderkant, de vetlaag aan de bovenkant heb ik laten zitten. Was ongeveer een halve centimeter dik.
  11. Michiel84

    Koreaanse Pulled Pork

    Ik wilde gisteren een keer iets anders. Ik maak al jaren min of meer dezelfde pulled pork. Heerlijk, maar verandering van spijs doet eten, niet waar? Na wat speuren op de website van Stephen Raichlen kwam ik dit gerecht tegen: https://barbecuebible.com/recipe/korean-pulled-pork/ Nu ben ik...
  12. Michiel84

    Brisket Time!

    Dit keer geen kramp 😉
  13. Michiel84

    Brisket Time!

    Uiteindelijk 5 en een half uur.
  14. Michiel84

    Brisket Time!

    Vandaag eens lekker in de weer geweest met een stuk Brisket. Mijn ouders kwamen eten, en sinds m’n moeder bij mijn familie in Texas ooit brisket heeft gehad, moet ik er ook aan geloven. Nu was m’n tante geen keukenprinses, dus iedere willekeurige brisket is al snel beter dan zoals m’n tante hem...
  15. Michiel84

    Waar staat jouw BBQ?

    Afgelopen najaar toch ook maar een buitenkeuken gemaakt. Her en der wat schoonheidsfoutjes, maar alles staat droog.
Terug
Bovenaan Onderaan