BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Ludens

  1. L

    Reedij, recept en tips gezocht..

    Bij de Sligro is de reedij in de folder. Ik heb een mooi stukje gekocht en ga het zaterdag klaarmaken. Ik kom hier een mooi recept tegen voor reebout, maar ik begrijp dat reedij, hoewel klein verschil, anders is. In ieder geval minder bot. Ik ga nu twijfelen over mijn aanpak, dit is het plan: -...
  2. L

    Black Friday aanbiedingen

    Bij de Lidl is de vacummeermachine in de aanbieding voor €29,99. Prima machientje, volgens mij.
  3. L

    Black Friday aanbiedingen

    ook BBQshopbrabant https://www.bbqshopbrabant.shop/ biedt 15% korting met kortingscode blackfriday22
  4. L

    De eerste keer pizza...

    Vandaag de eerste keer pizza gemaakt. Prima gelukt wat mij betreft. Tomatensausje zelf gemaakt. Deegbollen van de sligro gehaald, dat bevalt prima! Beetje tonijn, kappertjes en een rood uitje. De kamado op 250 graden met bouten tussen de deflectors en de pizzasteen van de Lidl. Al met al een...
  5. L

    Mijn tweede ronde ribbetjes

    Dat is natuurlijk een goede vraag! Even terugkijkend: ik had de eerste keer (ook bij andere gerechten) wat moeite om de juiste temperatuur aan te houden, hij was te hoog. nu heb ik eerder de luchttoevoer kleiner gezet (ik stuur op 110 en zette hem bij 80 al dichter om voorzichter naar boven te...
  6. L

    Mijn tweede ronde ribbetjes

    De eerste ribbetjes, paar weekjes terug, waren een beetje te gaar. Deze tweede ronde vond ik beter. Wat ook nog niet altijd lukt is om er aan te denken dat ik na elke ronde een fotootje maak...
  7. L

    houtmot drogen, hoe pak ik dat aan?

    Een vriend van me heb ik eens geleerd hoe ik zalm koud kan roken, dat wil ik zelf eens doen dus kocht ik een (Weber) smokegenerator, houtmot en een flinke zalmmoot. Het pekelen ging prima, dagje drogen en vervolgens kwam fase 3. Twee lege aanstekers en ook twee dagen verder met talloze pogingen...
  8. L

    Hete kipjes....

    Behalve dat die wingetjes zeer goed gelukt zijn en er heerlijk uit zien wil ik een compliment maken over je foto's! Daar heb je ook over nagedacht, vermoed ik. Hoe dan ook, die foto's kun je inlijsten (die wingetjes niet, vrees ik).
  9. L

    Dome thermometer

    je hebt gelijk, Kyrti... ik heb me vergist. Sorry voor de verwarring! De 4T is in de aanbieding.
  10. L

    Dome thermometer

    Het is kort dag maar deze thermometer de Inkbird IBBQ-4BW is vandaag nog in de aanbieding op amazon.nl. Hij kost vandaag nog €74,99 ipv €99,99. als ik het goed begrijp is dit een opvolger van de ibbq-4t. Het verschil is dat de 4BW zowel wifi als BT kan verbinden.
  11. L

    verschillende warmtes in bbq of hoe warm te houden?

    Dank voor de tips! Zowel de aardappelen als de Bobby Flay-zalm zalm waren goed gelukt! En een eerste goede ervaring om de temperatuur goed te krijgen en houden... Fotootje van de zalm.
  12. L

    verschillende warmtes in bbq of hoe warm te houden?

    ik heb een kamado joe classic 2
  13. L

    verschillende warmtes in bbq of hoe warm te houden?

    Als beginner ga ik zo meteen mijn tweede gerecht maken: Bobby Flays Zalm. Die moet eerst op directe wijze zo'n kleine 20 minuten op 150 -180 graden. Nu wil ik er krielaardappeltjes bij eten en wil ik een minuut op 20-30 op 200 graden. Kan dat tegelijk in de bbq? Of eerst de zalm en als die...
  14. L

    Welke thermometer koop je als beginner??

    Ik kwam een FoodBuddy® PRO tegen bij Bol voor €35,-. Deze heeft 2 probes, is draadloos en zegt een bereik van 100mtr te hebben. Kent iemand die?
  15. L

    Instapmodel vacumeer machine tips?

    heeft iemand een idee wat het verschil met deze is? https://www.lidl.nl/p/silvercrest-kitchen-tools-vacumeermachine/p100336324 net iets goedkoper, die andere is uitverkocht...
Terug
Bovenaan Onderaan