BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Jenthe

  1. J

    Worstmaak workshop in Gorredijk, Friesland

    Das goed, zou het erg leuk vinden.
  2. J

    Worstmaak workshop in Gorredijk, Friesland

    Heb je nog een plekje over voor twee personen misschien 3?
  3. J

    Plan voor Pancetta?

    Stel je gaat een stuk vlees/worst koud roken. Uiteraard nitriet zout gebruiken. Maar hou je je dan aan het standaard recept of is het beter/veiliger om extra zout te gebruiken?
  4. J

    Duck prosciuto

    Ben benieuwd of het mals is gebleven? Of wordt het heel stug/hard/brokkelig?? Ziet er heerlijk uit!!!!!!!
  5. J

    ree bout

    Ik heb en neem jullie advies graag in ontvangst. Wat als resultaat geeft dat de bout in de kliko beland.!!! Ook gelezen zolang de schimmel niet naar binnen slaat, er niets aan de hand is. Helaas is dat wel gebeurt, binnenkort maar weer een nieuwepoging ondernemen!!
  6. J

    ree bout

    Bert m, dat de bout vochtig is dat klopt ik heb hem even daarvoor schoon gemaakt. Maar de zwarte puntjes schimmel moet je die wortel dat niet zien lopen? Ik kreeg de tip van een forum lid, schimmels weg snijden en roken om de bout extra bescherming te bieden (niet om de schimmels te doden).
  7. J

    ree bout

    Heb op advies de zwarte puntjes eraf gesneden, dat ging om een paar millimeter. Toen kwam er super mooi mals stukje vlees tevoorschijn. Hij zei, opnieuw roken en verder drogen. Zo lang er geen nare geurtjes naar voren komen..........nu is mij vraag ruik ik dat door de rook smaak heen, kan ik...
  8. J

    ree bout

    Baal ook als een stekker! Verheug me er al weken op, het einde was inzicht. Hij was nu 28% in gewicht vermindert! Had het reebout beter in de gaten, moeten houden. Condities waren bijna super, alleen laatste paar dagen met zoveel regen is de luchtvochtigheid heel erg opgelopen.
  9. J

    ree bout

    Mijn bout vertoont witte schimmel met groene punten. Nu heb ik het schoon gemaakt met water en scheut azijn. Maar er zitten waar de schimmels zaten zwarte puntjes nu! Moet ik project reebout weg gooien?
  10. J

    ree bout

    Mac, je bent de goeiste!!!
  11. J

    ree bout

    Hij lag sinds begin mei in de vriezer, das op zich lang genoeg. Dan hou ik 32% aan, dat is dan wel zo veilig. RdB, als ik hem zo ver heb. Komt het hier wel in de topic te staan.
  12. J

    ree bout

    Staat niets bij het recept, is niet echt een recept. Beetje eigen twist, en advies van Mac! Ja stom, ik dacht er gisteren aan, de bout is nu 1963 gram. Nog steeds de 32% aan houden of zeggen jullie 25%(noem maar iets hoor).
  13. J

    ree bout

  14. J

    Heel reetje

    Rug uit snijden kort bakken alla biefstuk. Achterbout, been ik ook altijd uit. Ook als biefstuk te bakken, rollade van maken Of in zijn geheel in de oven op lage temperatuur. Voorbout, ik snij al het vlees eraf en maak daar droge worst van of stoofpotje. Ribben, alle spareribes alleen zit weinig...
Terug
Bovenaan Onderaan