BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door hansdenbosch

  1. H

    Beenham - zelf pekelen en roken

    Het vet had er vanaf gemoeten ! Als je dan perse zo wil pekelen had de ham eerst droog gepekeld moeten worden
  2. H

    La Entraña con papas arrugás

    Is het middenrif , nooit geweten dat dit zo bereid kon worden , heb het altijd bij de gehaktsnippers gedaan
  3. H

    Moink balls en ribeye

    Vandaag moink balls en ribeye gemaakt Omdat ik de moink balls de vorige keer wat te droog vond , ditmaal gemaakt met half om half gehakt, gerubt met grillkruiden met wat Chili vlokken. De ribeye komt van de lidl, net iets te dun voor reserve gear , maar toch gedaan , super stukje vlees !!
  4. H

    Beercan chicken

    Eerste keer beercan chicken gemaakt . Eerst 10 uur gepekeld, daarna gerubt. De bbq op 180 graden , met een blokje appelhout en het kippie naar 75 graden gebracht . Smaak was goed
  5. H

    Char siu

    Zon kant en klaar pakje van de toko , nog zelf wat paprika en Chili poeder bijgedaan
  6. H

    Char siu

    Goed !! Had bij de marinade nog wat pittigs toegevoegd
  7. H

    Char siu

    Vandaag char siu gemaakt , marinade kant en klaar van de toko : de red roast pork. Voor de lak deze aangevuld met gember , honing en bruine suiker. Op 170 graden naar de 65 graden gebracht en toen met de lak direct afgegrild
  8. H

    Tips voor zelf worst maken? Welk vlees/bindmiddel etc?

    Vandaag voor de pate geen kinnebak maar 50/50 buikranden gebruikt
  9. H

    Tips voor zelf worst maken? Welk vlees/bindmiddel etc?

    Zelf weten , verse worst moet ook gebakken worden , als het toevallig kinnebak van een beertje is , vlucht je het huis uit , lol
  10. H

    Easterwood methode mislukt

    Ik heb ze ook wel eens gebakken , was ook geen succes , onder het borstbeen zit teveel vet , en de borstlap is te mager en wordt te droog , voor in de erwtensoep is het wel super
  11. H

    Easterwood methode mislukt

    Dit is idd geen spare rib , het is de borstlap met een stukje van het borstbeen .
  12. H

    Tips voor zelf worst maken? Welk vlees/bindmiddel etc?

    Kijk deze zijn huisgemaakt met varkensnek en varkensnippers
  13. H

    Tips voor zelf worst maken? Welk vlees/bindmiddel etc?

    Snippers ipv. Kinnebak bedoel ik dan omdat het prijsverschil maar klein is maar de kwaliteit zoveel beter , plus de gedachte dat er geen klieren en meer troep in je zorgvuldig bereide worst komt
  14. H

    Tips voor zelf worst maken? Welk vlees/bindmiddel etc?

    Een ontsteking wordt eruit gesneden , de kinnebak wordt bij het uitsnijden van de karkassen 3x ingesneden om te kijken of er een gezwel in zit , toch gaat er dan toch wel eens een enkele onopgemerkt. De laatste jaren werk ik alleen nog maar met biologisch vlees , daar is het aantal ontstekingen...
Terug
Bovenaan Onderaan