BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door goosebumps

  1. goosebumps

    Frikandel Döner

    Die frikandöner ziet er goed uit 👍 Heb alleen geen snijmachine helaas. Misschien dat het met een kaasschaaf lukt 😆
  2. goosebumps

    Ribeye met honing mosterdsaus.

    Wel een supper lekker borreltje die Ardnamuchan CS 👌 Oja, en je ribeye ziet er natuurlijk ook super uit ;-)
  3. goosebumps

    Whiskey roken?

    Ik kan me voorstellen dat er met zo'n groot oppervlak en een enigszins verhoogde temperatuur ook best wel wat alcohol vervliegt. Dan ga je wel onder de 40% uit komen en dan is het geen whisky meer 😉 Maar als het smaakt... 👍
  4. goosebumps

    Stoofvlees

    Bij flamberen lijkt me dat idd niet verwaarloosbaar. Daar gebruik je sterke drank. Bij stoven met een biertje van ~5%: "Na meer dan 2 uur stoven van gerechten waaraan alcohol is toegevoegd, is meer dan 90% van de alcohol verdwenen." Je gooit er 1 biertje in. Stel je eet alles op met 4 man en...
  5. goosebumps

    Knolselderij carpacio

    Zeker doen. Als je ooit vegetariërs als gast heb dan is dit wel een leuke starter. En het ziet er ook nog leuk uit :) Ook qua planning handig. Je gooit hem op de bbq en daarna blijft hij beste nog lang warm genoeg. Als je hem in plakjes snijdt zal hij toch snel afkoelen en dat is ook prima. Dit...
  6. goosebumps

    Knolselderij carpacio

    Dat had ik niet achterwege gelaten vanwege het werk hoor. Ik dacht ik gun "mr en ms in the kitchen" ook wat clicks naar hun vermakelijke website. Vandaar dat ik een korte versie van het recept had gemaakt (meer werk dan copy paste denk ik ;) ). Maar als het gebruikelijk is om toch te copy pasten...
  7. goosebumps

    Knolselderij carpacio

    Volledig naar recept van Mr. and ms. inthekitchen Ingrediënten: - knolselderij - olijfolie - peper en zout - veldsla - appelazijn - extra vergine olijfolie - granaatappel - Cashewnoten crème 1/2 recept, zie hieronder - sesampasta (tahin) Cashewnoten crème recept: 150 cashewnoten 10 gram suiker...
  8. goosebumps

    Wereldreis (op de BBQ...)

    Okee, vooruit dan ;) We beginnen met een mooi lapje ribstuk met wat vet erin: Vervolgens, middels kinderarbeid, tweemaal door de gehaktmolen. Ik heb een erg grove plaat trouwns, 14 mm gaten! Dat bleek niet erg te zijn maar ben toch benieuwd naar wat voor gaten jullie het liefst gebruiken. Ik...
  9. goosebumps

    Wereldreis (op de BBQ...)

    Natuurlijk moet Italië ook bij de bestemmingen en natuurlijk moet het dan pizza zijn. Stiekem was ik best trots op hoe goed het deeg gelukt was. Ik had het Napolitaanse recept aangehouden. Ps. Als jullie vinden dat Amerika ook telt dan post ik ook nog mijn hamburgers van zelfgemalen...
  10. goosebumps

    Wereldreis (op de BBQ...)

    Vandaag naar Frankrijk geweest. Tian provinciale van aubergine, courgette, tomaat en aardappel. Met rozemarijn en tijm. Erg lekker. Maar volgende keer wil ik toch meer hitte van de bovenkant. Toch maar briketten of houtskool erop liggen oid. De uienringen die onderop liggen en je niet kunt zien...
  11. goosebumps

    Wereldreis (op de BBQ...)

    Ziet er super uit! 😋
  12. goosebumps

    Wereldreis (op de BBQ...)

    Lekker Bram! Goed idee om naar Indonesië te gaan. Die zou ik zomaar eens na kunnen gaan doen 😊
  13. goosebumps

    Wereldreis (op de BBQ...)

    Leuke ideeën allemaal. Dat gaat vast goedkomen met Italiaans dus. En Pizzaiola had ik nog nooit van gehoord! Leuk als je mee doet Sander! [emoji106]
  14. goosebumps

    Wereldreis (op de BBQ...)

    Vandaag naar India. Curry Massala in de DO. We beginnen met een playlistje. Eerste die naar voren kwam bij een zoekopdracht "India" https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DX3AQIJcCkXwU?si=za_KWTsLTnCSDIGfriStfg Ik had niet zo super veel tijd, dus heb ik het mezelf maar gemakkelijk gemaakt...
  15. goosebumps

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Sommige RVS soorten zijn wel magnetisch: "In tegenstelling tot de austenitische roestvast staalsoorten zijn ferritische en duplex roestvast staalsoorten wel magnetisch" https://nl.wikipedia.org/wiki/Roestvast_staal#Magnetische_en_vervormingseigenschappen
Terug
Bovenaan Onderaan