BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Free2be

  1. Free2be

    Kip op een blikje (en een beetje hobby..)

    Bedankt voor de suggestie, deze bereidingswijze heb ik nog niet geprobeerd. Ter informatie heb ik contact opgenomen met een gekende kippenboer, die aan marktkramers levert enz.. Deze vertelde dat 180°C de temperatuur is om ze te laten garen. De marktkramers draaien aan de drumstick bot en als...
  2. Free2be

    RobsGrill

    Proficiat met je aanschaf, hier pas een Kamado Joe Classic 3. En nog in een leerproces. Succes!
  3. Free2be

    Goeie avond

    Veel plezier en lekkere gerechten, Jasper!
  4. Free2be

    We kunnen van start!

    Mooie opstelling, hopelijk gaat je dampkap afzuiging naar de buren! :)
  5. Free2be

    Kip op een blikje (en een beetje hobby..)

    twirre, heb ik ook zo gedaan, mijn schrijven in het vorig bericht was uit de losse pols.. Bij het afhalen, had ik het mes erin gezet en vastgesteld dat ze niet gaar was en de terug geplaatst, helaas bracht het geen verbetering en hebben we van het meeste, vidé vlees gemaakt.
  6. Free2be

    Kip op een blikje (en een beetje hobby..)

    Mooie en heerlijke bereidingen! Met die kip worstel ik nog, vind ze niet gaar genoeg, omdat het vlees aan de botten blijft zitten, ondanks dat de kerntemperatuur 72 graden meet.
  7. Free2be

    BBQ rooster opbergrek

    Mooi en praktisch, geen bombarie! Die paar buitenkeuken deurtjes en keukenblad, zijn pokke duur voor hetgeen het voorstelt.
  8. Free2be

    Nieuwe rotisserie testkip

    Een dikke proficiat met je ene dag van 't jaar, en hij heeft al flink opgebracht!
  9. Free2be

    Mes slijpen

    Ik ben er uiterst tevreden mee, en het principe dat 1 band en dus ook maar 1 korrelgrootte niet de ideale oplossing is. Het is enorm belangrijk dat je de juiste hoek aanslijpt en dat aan beide zijden, en hier loopt het bij vele uit de hand geslepen messen mis, dat je geen perfecte V vorm bekomt...
  10. Free2be

    Mes slijpen

    Ik heb een jaar geleden me ook verdiept in het slijpen van mijn messen.. en kwam tot deze oplossing: Het betreft Russisch materiaal, wat momenteel gevoelig ligt.
  11. Free2be

    Kip rood bij bot niet gaar?

    Beste SandyMan, bedankt voor je repliek, wat bedoel je met BCC? Er moet volgens mij toch een reden zijn, dat velen hameren op een bepaalde temperatuur een gerecht te laten gedijen in de kamado. Je kan de kern temperatuur bereiken op verschillende manieren, low & slow of hot & fast en alle...
  12. Free2be

    kip aan het spit

    Dat er verschillen in kippenvlees zit, is me bekend, dat ik misschien zoals aangegeven me best oriënteer op dezelfde soort kip en deze bereid op een andere manier, zoals de temperatuur in de kamado hoger stoken en het druipschaaltje niet boven de kolen plaatsen. Dat ik het gewenste resultaat...
  13. Free2be

    Kip rood bij bot niet gaar?

    Ik werd via een ander topic doorverwezen naar dit draadje. Ook wij zitten met vragen over de kip bereidingen. Ondanks een vrij hoge kern temperatuur, dat het vlees niet van het bot kwam en eveneens roze was in de buurt van het bot. We hebben vooral het low&slow principe toegepast. Nu de laatste...
  14. Free2be

    kip aan het spit

    Hartelijk dank voor jullie meedenken. De eerste kip op het bierblik, was een duurdere vogel, een maiskip van 22€. De kippenbouten en drumsticks waren van een hoeve kip. De kip aan 't spit was eveneens een hoeve kip met een gewicht van 1,1kg. Ik denk dat ik mijn kip visie dien bij te stellen en...
  15. Free2be

    kip aan het spit

    Uiteraard is het geen exacte wetenschap, elke kip is anders. Maar als ik al bij verschillende kip bereidingen het gewenste resultaat niet haal, moet ik verder experimenteren. Dat de borst droog wordt, dat is geweten, maar dat stoort me voorlopig niet, omdat ik eerst de essentie wil bereiken. De...
Terug
Bovenaan Onderaan