BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Frankey

  1. F

    St. Louis Ribs 3-2-1

    Zien er goed uit! St Louis blijven m'n favoriete pork ribjes
  2. F

    Mijn eerste Brisket

    Het ziet er top uit deze brisket! Mijn toevoeging: ik heb van B&S begrepen dat de niet full-packer briskets (dus de "gewone" flat) in de USDA grading Choice ligt. De full-packers (komen uit Astralie van B&S) zijn prime. Ik heb met deze full-packer al een veel betere ervaring. De beste brisket...
  3. F

    Texas style short ribs

    Ziet er prima uit hoor! Is dit een grainfed shortrib? Verder ben ik het met Bram eens. Schonere rook betekent een efficiënter vuur een een mildere, diepere rooksmaak. Ik heb wel eens een pulled pork gemaakt die de eerste paar uur dikke wolken rook heeft gehad, met als resultaat een juist...
  4. F

    Brisket van de WSM

    Te zien aan het resultaat kan het niet anders dan dat er intramusculair vet aanwezig is geweest... Goed om te weten dat met de Makro briskets dergelijk resultaat te behalen valt. De bedragen die ze nu hanteren kun je mijns inziens geen buil aan vallen :) Erg mooie plaatjes ook, die smoke-ring...
  5. F

    Beef short ribs - first timer

    Hans, Ik heb dezelfde short ribs ook ooit gekocht. Ze komen van grass-fed runderen en de vetmarmering was niet voldoende voor het optimale resultaat waarnaar jij op zoek bent. Ik ben toch maar overgegaan op grain-fed (bijv. Angus) short-ribs; deze hebben veel meer intramusculair vet en zullen...
  6. F

    Meten is weten: zoveel blijft over van 5,6 kg Boston Butt

    Leuk gedaan ;) Het wegsnijden van de dikke vetkap helpt inderdaad om de rub beter aan het vlees te laten hechten. Teveel vet op de bovenkant zorgt er juist voor dat je een onsmakelijke "drap" overhoudt waar de rub ook nog eens niet lekker op hecht. Het dikke vet gaat je bovendien niet helpen...
  7. F

    Beef short ribs - grass fed ??

    Dank je wel! Ik denk dat dit zeker stof is om over na te denken. Ik zal sowieso eens in contact gaan met mijn slager om te checken of ik niet gewoonweg pech gehad heb en mijn onderzoek naar gras- versus graangevoerd verder doorzetten, jouw input meenemende.
  8. F

    Beef short ribs - grass fed ??

    Dag Ceriel, Introductie geplaatst. De reden dat ik in eerste instantie voor gras wil gaan zit 'm wat mij betreft in een stuk ethiek, alsmede de gevolgen voor de gezondheid van de eter zelf (zonder hier te ver op in te gaan zijn er diverse onderzoeken geweest die aantonen dat het eten van...
  9. F

    Frank

  10. F

    Beef short ribs - grass fed ??

  11. F

    Sunday brisket

    Ziet er fantastisch uit, en mooi sappig. Ben ook wel benieuwd naar de leverancier van het stuk vlees  :) Algemener gesproken: wat zijn goede runderen om een brisket (low n slow) van te bereiden? Ik begrijp dat er wel een bepaald verpercentage nodig is om tot een goed eindresultaat te komen. Kan...
Terug
Bovenaan Onderaan