Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Het ziet er top uit deze brisket! Mijn toevoeging: ik heb van B&S begrepen dat de niet full-packer briskets (dus de "gewone" flat) in de USDA grading Choice ligt. De full-packers (komen uit Astralie van B&S) zijn prime. Ik heb met deze full-packer al een veel betere ervaring.
De beste brisket...
Ziet er prima uit hoor! Is dit een grainfed shortrib?
Verder ben ik het met Bram eens. Schonere rook betekent een efficiënter vuur een een mildere, diepere rooksmaak. Ik heb wel eens een pulled pork gemaakt die de eerste paar uur dikke wolken rook heeft gehad, met als resultaat een juist...
Te zien aan het resultaat kan het niet anders dan dat er intramusculair vet aanwezig is geweest... Goed om te weten dat met de Makro briskets dergelijk resultaat te behalen valt. De bedragen die ze nu hanteren kun je mijns inziens geen buil aan vallen :) Erg mooie plaatjes ook, die smoke-ring...
Hans,
Ik heb dezelfde short ribs ook ooit gekocht. Ze komen van grass-fed runderen en de vetmarmering was niet voldoende voor het optimale resultaat waarnaar jij op zoek bent. Ik ben toch maar overgegaan op grain-fed (bijv. Angus) short-ribs; deze hebben veel meer intramusculair vet en zullen...
Leuk gedaan ;)
Het wegsnijden van de dikke vetkap helpt inderdaad om de rub beter aan het vlees te laten hechten. Teveel vet op de bovenkant zorgt er juist voor dat je een onsmakelijke "drap" overhoudt waar de rub ook nog eens niet lekker op hecht. Het dikke vet gaat je bovendien niet helpen...
Dank je wel! Ik denk dat dit zeker stof is om over na te denken. Ik zal sowieso eens in contact gaan met mijn slager om te checken of ik niet gewoonweg pech gehad heb en mijn onderzoek naar gras- versus graangevoerd verder doorzetten, jouw input meenemende.
Dag Ceriel,
Introductie geplaatst.
De reden dat ik in eerste instantie voor gras wil gaan zit 'm wat mij betreft in een stuk ethiek, alsmede de gevolgen voor de gezondheid van de eter zelf (zonder hier te ver op in te gaan zijn er diverse onderzoeken geweest die aantonen dat het eten van...
Ziet er fantastisch uit, en mooi sappig.
Ben ook wel benieuwd naar de leverancier van het stuk vlees :)
Algemener gesproken: wat zijn goede runderen om een brisket (low n slow) van te bereiden? Ik begrijp dat er wel een bepaald verpercentage nodig is om tot een goed eindresultaat te komen. Kan...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.