Beef en Steak

Recente inhoud door Erik B71

  1. Erik B71

    Eendeborst met gefrituurde rijst en miso/sake saus

    Het zal zeker zo smaken als het er uit ziet!! Heerlijk eendenborst. Heel mooi plaatje en gerecht.
  2. Erik B71

    Lamsrack met Pasen

    Het vlees met Pasen is toch wel lamsvlees. De kinderen waren naar Paaspop dus had ik een lamrack voor mijn vrouw en mij gehaald. Een puntje: Ik had dit nog nooit gemaakt omdat mijn vrouw dacht dat ze lam niet lekker vond. Ze had een tijdje terug een stukje geproefd en vond het lekker dus wilde...
  3. Erik B71

    Fotowedstrijd april 2025 - BBQ lollies.

    Bourbon bacon chicken kebab. i Onderwerp 'Bourbon bacon chicken kebabs.' https://www.bbqgenootschap.nl/threads/bourbon-bacon-chicken-kebabs.37622/
  4. Erik B71

    Galbi / Kalbi Korean style

    inderdaad. Ik zag ook dat er in de verschillende gerechten ook veel verschillen stonden. Een hele ui of een halve. Ralph de Kok marineerde ze niet maar had een laksaus met gegrilde wilde perziken. Je kan volgens mij eindeloos variëren.
  5. Erik B71

    Galbi/ Kalbi Korean style

    Hoi Ewald, die surf en turf ga ik zeker een keer proberen. Ik heb het gerecht bij de recepten geplaatst. Om eerlijk te zijn had ik nog niet zo ver naar beneden gescrold in het hoofdmenu. Dus zo leer je nog wat over het forum.
  6. Erik B71

    Galbi / Kalbi Korean style

    Koreaanse Galbi/Kalbi ribs op de bbq. Dat zijn shortribs van het rund dwars gesneden. De Galbi/kalbi een dag vantevoren eerst in de marinade gezet. Voor 4 personen: 8 Kalbi ribs. Dat was 650 gram (Bij meatlovers 2 pakken. Ze zitten per 4 verpakt) De marinade met -25 ml sushi-azijn -100 ml...
  7. Erik B71

    Galbi/ Kalbi Korean style

    Het vlees had ik besteld bij Meatlovers.nl. Daar staat ook meteen een recept bij. Als je Kalbi bbq recept googgled dan krijg je er verschillende te zien. Ik heb een beetje van het ene en een beetje van de ander en een beetje van mijzelf. Omdat ik wat pit er in wilde had ik er gochujang bij...
  8. Erik B71

    Camping maaltijd, Spinnekop met sla.

    Spinnenkop?? Ik had er nog nooit van gehoord. Maar je verhaal maakt me nieuwsgierig
  9. Erik B71

    Galbi/ Kalbi Korean style

    Vandaag Koreaanse Galbi/Kalbi ribs op de bbq. Dat zijn shortribs van het rund dwars gesneden. De Galbi/kalbi een dag vantevoren eerst in de marinade gezet. Een marinade met 25 ml sushi-azijn, 100 ml sojasaus, 100 ml mirin, 1 El gochujang (Koreaanse rodepeperpasta), 2el bruine suiker, 2 el...
  10. Erik B71

    Bourbon bacon chicken kebabs.

    Lekker weer en ik was vrij dus lekker tijd om een gerecht op de bbq te maken. Mijn vrouw was zich aan het ergeren op het werk en had wel trek in comfort food. Het werden de bovengenoemde kebabs en een gegrilde perzik burrata salade. Allebei naar recept van Jord Althuizen. 800 g kipgehakt 300 g...
  11. Erik B71

    Empanada's gevuld met shortrib.

    Dat ziet er heerlijk uit. Je moet er wel ff de tijd voor hebben want het lijkt me best wel wat werk
  12. Erik B71

    Wat voor weer? RENDANG weer!!!

    Die staat ineens wat hoger op mijn todo list
  13. Erik B71

    Gerookte Ossobuco uit de DO

    Oh dat wist ik helemaal niet. Thanks ze heeft eigenlijk alleen de kleine restjes vlees en merg van het bot geschraapt daarna hadden we het weg gegooid. Helemaal niet over nagedacht dat het not done was. Vroeger was het niet anders dus wist ik veel.
  14. Erik B71

    Gerookte Ossobuco uit de DO

    Ja dat proef je echt wel. Heel fijntjes en niet te overheersend. Is ook maar een kwartiertje.
  15. Erik B71

    Gerookte Ossobuco uit de DO

    Weer eens een stoofpotje gemaakt in mijn Dutch oven. Ik had nog een kilo mooie kalfschenkels in mijn vriezer. Deze eerst een kwartier gerookt op whiskyvaten rookhout snippers. Tijdens het roken ook mijn DO opgewarmd. Daarna olie in de DO en een grote witte gesnipperde ui en teen knoflook...
Terug
Bovenaan Onderaan