BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door eikie

  1. E

    WEBER SMOKEY MOUNTAIN TEMP VRAAG....

    Het rooster waar het vlees op ligt. Zijn ze alle twee bezet, dan realiseer ik me dat het eigenlijk geen donder uitmaakt, 10-15 graden verschil is zeker niet het einde van de wereld/bbq sessie. Daarnaast kunt je er ook bijzonder weinig aan doen. Als je helemaal zeker wil zijn, zoek je vlees uit...
  2. E

    Short Ribs??? Mis ik iets??

    Smaken verschillen, maar runderribben en short ribs in het bijzonder zijn mijn favoriete BBQ gerecht. Het is stoofvlees aan een bot.
  3. E

    Ruim van tevoren kruiden?

    Jazeker, ik zout mij vlees vrijwel altijd 45 minuten of eerder voor het bakken. Naast het gunstige effect op de sappigheid van het vlees, merk je ook heel goed dat het zout dieper in het vlees trekt waardoor je simpelweg meer smaak hebt.
  4. E

    Garing invloed van Zout en Suiker

    Het doet in een uur zeker wel wat. Zout zorgt er namelijk ook voor dat bepaalde proteïnen oplossen en het vlees minder snel/hard samentrekt bij verhitting, waardoor er minder vocht uit het vlees loopt. En zout op het vlees zal na ongeveer 45 minuten opgenomen zijn, waarna het dat effect begint...
  5. E

    Iberico buikribben

    Ze zijn inderdaad nogal aan de vette kant, ik kan me voorstellen dat het teveel is. Zelf vind ik het zo nu en dan een lekkere afwisseling van de "gewone" ribben, maar het moet niet te vaak zijn op de BBQ liggen..
  6. E

    Iberico buikribben

    Ik doe iberico buik ribben tegenwoordig 4 uur op 110 graden, niet inpakken en een kwartier voor het einde een heel dun laagje Sweet baby rays BBQ saus. Inpakken maakt ze te zacht (wat ik bij de spareribs wel lekker vind) en door het vet blijft het geheel toch sappig. En het scheelt werk, folie...
  7. E

    KLM amandelen

    Die amandelen zijn een massaproduct, zo goedkoop en snel mogelijk fabriceren. De amandelen in een ton met wat aroma is economisch een veel beter plan dan echt roken. Ze worden immers ook niet als high end nootjes verhandeld.
  8. E

    vis bewaren niet altijd zonder gevaar!

    Clostridium bacterie gaat boven de 80 graden (en met voldoende tijd) wel dood. Mogelijk dat ze in een fabriek manieren hebben om knoflook voldoende te verhitten (misschien met microgolven?) om het dan volledig steriel in de olie te doen.
  9. E

    KLM amandelen

    Dat klopt inderdaad, ingrediënten geven aan "natuurlijk room aroma", dus die dingen zien geen smoker or rook. Maar lekker zijn ze wel idd.
  10. E

    Vraag over gerookte kipfilet van Noskos

    Uiteraard kan het zonder zout, maar het resultaat is dan gewoon minder (sappig, smaak). Maar gewoon doen, waarbij je wel rekening moet houden met een teruglopende houdbaarheid. Invriezen is dan een optie, of gewoon lekker snel opeten.
  11. E

    Runderribstuk

    Waarom niet in stukken? Groot stuk in een stoofpot, groot stuk voor pulled beef, stuk voor burgers, de rest lekker aan 1 stuk alsof het complete runderribben zijn... 6kg duurt wel even voordat het op is... -edit- Beter nog, Chili con carne..
  12. E

    Eerste keer gerookte zalm

    Kan zeker smaak zijn. Persoonlijk vind ik gerookte zalm uit de supermarkt inderdaad te zout, maar mijn eigen, ook na het te lang pekelen, lang zo zout niet. Iets wat gepekeld wordt zal natuurlijk altijd iets zout zijn..
  13. E

    Eerste keer gerookte zalm

    Vorige week ook weer 3 kg gerookt, maar iets te lang in de koelkast gehouden tijdens het pekelen (kleine 30 uur). Na flink schoonspoelen gewoon verder gegaan met het proces, maar het resultaat was gelukkig helemaal niet te zout.. Heb het recept van noskos gebruikt (zoals alles keren), vraag me...
  14. E

    CSG brandt niet

    Dit probleem ook gehad, te grof is niet branden..
  15. E

    Verschil in goedkope en dure cheddar

    Ik ken je kaasboer natuurlijk niet, dus ook zijn cheddar niet, maar die van president is geen pure cheddar, maar zogenaamde processed cheese, een smeltkaas. Door toevoeging van smeltzouten krijg je een variabele " flexibiliteit " in de kaas ( van smeerkaas tot van die cheesestrings) en dus ook...
Terug
Bovenaan Onderaan