Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ik had niet een specifiek ras maar het was wel een mooi stukje qua vet dooradering. De temperatuur had ik eerst op 110 gehouden maar helemaal aan het einde naar de 120 gegaan. Toen waren beide stukken vlees al geruime tijd in de fase dat ze ingepakt waren.
Dit is inderdaad de eerste keer dat het me opviel. De pulled pork had een goede 9 uur nodig.
Misschien had ik de ribs langer dan 20 minuten moeten laten rusten.
Omdat er vrienden komen eten niet één maar twee mooie stukken vlees op de bbq gedaan. Ik ben begonnen met de pulled pork.
Na een aantal uren de short ribs erbij gedaan. De procureur kreeg al een mooi kleurtje.
Iets na de 70 graden het varkentje ingepakt omdat ook de temperatuur...
Omdat dit weekend er weer een Low&Slow sessie gepland staat en het apparaat nog een aanpassing nodig had om op de standaard monolith adapter te passen heb ik een eerste poging gedaan met hittebestendige aluminiumtape.
Mijn ervaring is dat de temperatuur nog oploopt nadat de ingestelde temperatuur bereikt is. De controller blijft eigenlijk te lang iets te veel / te krachtig lucht inblazen. Ook als de temperatuur bereikt is geeft hij nog iets lucht af. In de winter had ik dit ook maar ik kan me voorstellen dat...
Even snel wat lekkers op de BBQ maken. Deze keer weer eventjes een beer can chicken gemaakt. Kamado op 175 graden celsius ingesteld, wat rookhout erbij (kersen) en het kippetje lekker laten garen. Het resultaat was een sappig kippetje met een krokante buitenkant. In de haast was ik vergeten even...
Verder zie je ze trouwens ook nog wel voorbij komen op YT. NasQ heeft er volgens mij één. Wel een iets ouder type als ik het zo zie maar ik kan het mis hebben en ook op Ralphs BBQ kanaal kan je hem voorbij zien komen. Tja, ik denk gewoon een gevalletje onbekend maakt onbemind.
Jazeker, hele fijne kamado!!! Ik ben er super blij mee. In het begin vond ik het regelen van de temperatuur wat lastig maar dat is uberhaupt even wennen. Het is mijn eerste kamado dus ik kan niet met anderen vergelijken. Nu vind ik het heel stabiel. Wellicht komt dat ook omdat kiertjes vanzelf...
Ik had wel iets bij me maar dan moet je die weer schoonmaken en een beetje rommelen met vuur vinden de kinderen ook veel leuker ;)
Dit werkte perfect. Op andere plekken nog wat koolvis, wijting en pollak gevangen en die heb ik op dezelfde manier klaar gemaakt. Soms het pakketje rechtstreeks op...
In de categorie DIY deze een variant op de WGA, de Ed Go Anywhere. In de meivakantie een leuke rondreis gemaakt en op een mooie plek wat forel kunnen vangen. Ter plekke schoongemaakt maar bij gebrek aan een bbq er maar één gefabriceerd van wat stenen. Ivm de regen kon ik geen hout gebruiken dus...
Van de sint heb ik de Inkbird isc-027bw gekregen. De veranda was inmiddels af dus ook met dit weer kon ik dit apparaat eens goed testen.
Wat mij opviel waren de volgende punten:
- qua diameter is de aansluiting naar de Monolith Pro 2.0 te smal waardoor er iets te veel speling op zit. Hierdoor...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.