Beef en Steak

Recente inhoud door Edmans

  1. E

    Monolith classic 2 pro en Inkbird 027bw

    Ik weet niet of anderen dit probleem kennen maar de monolith classic 2 pro heeft dan wel zo'n mooie aansluiting voor een smokecontroler maar de diameter van de inkbird 027bw pas daar out-of-the-box niet goed in. Het pijpje is een fractie te klein dus dat wilde ik oplossen. Stukje blik van...
  2. E

    Gans anders

    Is natuurlijk ook een prima ding. Is qua uiterlijk ook erg mooi
  3. E

    Gans anders

    Ja prima apparaat. Ik heb de classic 2 en das een heel fijn ding. Iets betere garantie dan de bastard en niet rood (voor degenen die niet van die kleur houden)
  4. E

    Gans anders

    Onlangs ben ik meegeweest met een jacht op grauwe gans. Na 15 ganzen hielden we het voor gezien. Ik heb een paar jonge ganzen meegenomen (die zijn net wat malser ivm minder vlieguurtjes). Ik bedacht me dat ik nog nooit ganzenshoarma heb gegeten maar de filets altijd in z'n geheel braad. Deze...
  5. E

    BBQ roll Sushi style

    Man man man, dat ziet er voortreffelijk uit
  6. E

    Bavette- of vinkenlaprollade

    Vandaag eens een rollade van vinkenlap gemaakt. Dezelfde pesto gemaakt zoals laatst bij een rollade van bavette. Ook dezelfde bereidingswijze aangehouden. Gerookt met kersenhout. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het verschil eigenlijk niet proef. Ik heb van te voren niets tegen de rest van de...
  7. E

    Bacon brisket

    Goeie post! Zo lekker! Heb er vandaag ook maar eens één gemaakt met een Aziatische tintje. Fantastisch!!!
  8. E

    Pinksterweekend is grill weekend

    Wat voor type tool zijn die spiezen? Die zijn niet van de Monolith lijkt me. Wel handig, blijft het niet plakken aan je rooster.
  9. E

    Bavette rollade(tje)

    Ziet er goed uit hoor! Hoe lang heeft ie er op gelegen?
  10. E

    Pulled pork en short ribs

    Dat lijkt me wel een goede optie. Daarmee verlies je geen sappen tijdens het eerste deel van de bereiding.
  11. E

    Pulled pork en short ribs

    Ik had niet een specifiek ras maar het was wel een mooi stukje qua vet dooradering. De temperatuur had ik eerst op 110 gehouden maar helemaal aan het einde naar de 120 gegaan. Toen waren beide stukken vlees al geruime tijd in de fase dat ze ingepakt waren.
  12. E

    Pulled pork en short ribs

    Dit is inderdaad de eerste keer dat het me opviel. De pulled pork had een goede 9 uur nodig. Misschien had ik de ribs langer dan 20 minuten moeten laten rusten.
  13. E

    Pulled pork en short ribs

    Omdat er vrienden komen eten niet één maar twee mooie stukken vlees op de bbq gedaan. Ik ben begonnen met de pulled pork. Na een aantal uren de short ribs erbij gedaan. De procureur kreeg al een mooi kleurtje. Iets na de 70 graden het varkentje ingepakt omdat ook de temperatuur...
  14. E

    Inkbird ISC-027BW met korting bij Amazon

    Omdat dit weekend er weer een Low&Slow sessie gepland staat en het apparaat nog een aanpassing nodig had om op de standaard monolith adapter te passen heb ik een eerste poging gedaan met hittebestendige aluminiumtape.
  15. E

    INKBIRD smoker controller 027BW problemen

    Mijn ervaring is dat de temperatuur nog oploopt nadat de ingestelde temperatuur bereikt is. De controller blijft eigenlijk te lang iets te veel / te krachtig lucht inblazen. Ook als de temperatuur bereikt is geeft hij nog iets lucht af. In de winter had ik dit ook maar ik kan me voorstellen dat...
Terug
Bovenaan Onderaan