BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Edel

  1. E

    Chucks' UDSproject

    Ik heb de inlaat tot onder de mand verlengd! Dat gaat prima. Ik moet ook mijn uitlaatgaten vergroten! Was voor mij nog een test!
  2. E

    Bouwverslag UDS

    Mooi hoor! Mag ik vragen wat je nu in totaal kwijt geweest bent? Ik heb mijn uds in de olie gezet en even ingebrand. Dat zit nu 3 maanden later nog redelijk.
  3. E

    Nog nieuwere belg!

    Welkom
  4. E

    Mijn tweede pp

    Ik heb er wat fotootjes bij gezet. De procureur heb ik in tweeen gedaan vandaar dat hij ook wat sneller klaar was. (!) Het andere stuk wilde ik sneller garen maar ja het was mijn verjaardag en uiteraard had ik veel te veel eten en geen tijd. Ik wilde het vlees wat zouter krijgen dus heb ik hem...
  5. E

    Mijn tweede pp

  6. E

    BBQ boek maken met je eigen gerecht, wie doen ermee????

    Niet iedereen heeft de beleving van dat perfecte glaasje sauvignon blanc gehad, met een zonnetje op je bol en een aantal heerlijke 'snelle' hapjes van de Q.  Of dat eerste koude biertje op vrijdag als je de starter leeggooit in de Q. Dan zit er gewoon echt te weinig in het flesje. Het lijkt mij...
  7. E

    Ugly Drum Smoker afmetingen

    Ja ik weet dat ik hem niet heel heet zou kunnen krijgen. Maar ff naar de 200? trekken, misschien 250 had ik toch wel op gerekend. Vol starten zonder waterpan zal een heel ander verhaal zijn! Maar dit was de eerste sessie en het resultaat was goed. Het gaat hierbij tenslotte om low&slow.
  8. E

    Ugly Drum Smoker afmetingen

    https://www.dropbox.com/sh/5ek0vpqp8dgmlq7/AAA0eY3tlSeHuaVo0oWMGg1ha?dl=0 Werkt dit? Want van die photobucket word ik een beetje gek. Dit is/ wordt mijn UDS! Dit is wel een grote!
  9. E

    Ugly Drum Smoker afmetingen

    Wat is de maximum temp die je kan krijgen met je UDS 200l? Vandaag kwam ik tot 140? C. Ik heb 3 inlaten 22mm en de deksel van een weber 57 cm erop. Alles open met pan water erbij boven de kolen ook om het vet op te vangen. Dat viel een beetje tegen. Later heb ik de pan er nog even afgehad en...
  10. E

    BBQ boek maken met je eigen gerecht, wie doen ermee????

    Dank voor de aanvulling en ik sluit me er helemaal bij aan. Een leuk initiatief alleen de invulling.... Ik zou zeggen; een mooie brainstormsessie met de Q aan op de achtergrond ;-) en een lekker biertje of wijntje erbij afhankelijk vh gerecht (h? nog een hoofdstuk of paragraaf bij de...
  11. E

    BBQ boek maken met je eigen gerecht, wie doen ermee????

    Ok ik was een beetje negatief gisteren. Ik zie alleen nogal wat beren op de weg! Ik beloof ook positieve opbouwende punten aan te brengen. Wat is een origineel recept? Bijna alle recepten zijn ergens van afgeleid. --> dat brengt mij op een ander idee voor de indeling van de recepten. De basis...
  12. E

    BBQ boek maken met je eigen gerecht, wie doen ermee????

    Een heel leuk idee! Ik snap alleen het rekensommetje niet helemaal. Als je recept in het boek komt moet je betalen. Dan krijg je vier boeken die je anders ook per stuk voor ?25 kan kopen. Dus voordat het boek gedrukt is heb je het grootste deel vd kosten er al uit en dan heb je nog 7 a 8 honderd...
  13. E

    The Results - Coppa en Pancetta

    Oef, het water loopt spontaan in mijn mond.
  14. E

    Pizza is in trek

    Die zien er heel goed uit! Stomme vraag misschien, maar om het verhaaltje rond te krijgen!Hoe warm was je q? En indirect neem ik aan? En heb je toevallig ook een plaatje van de bodem?
Terug
Bovenaan Onderaan