BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Chill-070

  1. Chill-070

    Midtown Bar-B-Que

    2 feb Laan van Meerdervoort, klink top. Ik zal er zijn! :)
  2. Chill-070

    Wat doe jij in je lekbak?

    In de UDS  ligt defuser bestaande uit een stalen dienblad met daar op een wok gevuld met hydro-korrels en afgedekt met alu-folie. Geen water of ander vocht, wordt het 1 grote smerige bende van. Condens dat via de wanden naar beneden stroomt en met de as-resten mixt. In de kettle's gebruik ik...
  3. Chill-070

    Worst workshop

    Mijn vader ligt sinds gisteren na een hartinfarct in het ziekenhuis, hierdoor is het momenteel even onzeker of ik er wel bij zal zijn zaterdag.
  4. Chill-070

    Worst workshop

    Ja hoor in de vorige lijst sta ik nog gewoon benoemd. Nu geef ik mezelf en mr.mannetje op voor de verplaatste dag en ben ik in eens +1 geworden......  :-< Beetje jammer dit!  :P
  5. Chill-070

    UDS build story

    Te laat nu maar toch..... Had de luchtgaten eerst er in gemaakt, voor het aanbrengen van de verf / coating. Zo voorkom je beschadigingen aan de verf en is het randje tussen buiten en binnen ook meteen van een laagje voorzien. Dit geldt eigenlijk ook voor de overige onder delen.... bevestiging...
  6. Chill-070

    Worst workshop

    tijdje niet in dit draadje gekeken.... Zie dat we onze aanwezigheid opnieuw moeten doorgeven. Bij deze meld ik mr.mannetje en mijzelf aan voor deze worst workshop ever ;) mogelijk gaan onze andere 2 teamleden ook mee... Dit ben ik nog even aan het uitzoeken. Voor nu dus alleen mr.mannetje en ik.
  7. Chill-070

    UDS build story

    dat spul is echt vervelend! maar als je de ton bijna roodgloeiend stookt laat t wel los. Restanten met een ronde verfafkrabber er goed uit schrapen. Evt nog wat plekjes na schuren. Kleine rest plekjes coating heb ik er verder in gelaten. Onder het motto van als het er nou nog niet uit is dan...
  8. Chill-070

    UDS build story

    Zoals Noskos al in mijn UDS draadje aangaf.... Meer vlammen meer vuur. Gewoon oud hout, planken, pallets, bomen,kasten maakt niet uit. volladen tot de vlammen er 2m boven uit steken. Burn baby burn! Coating aan de binnenkant is zeker van die licht beige gekleurde zooi...  ;)
  9. Chill-070

    UDS build story

    Ik zou geen scharnierende deksel maken op je UDS. Te veel werk en totaal niet praktisch bij het plaatsen en verwijderen van roosters en kolenmand. Het is niet voor niets dat alle webers losse deksels hebben. Enige reden dat hij bij een kamado scharnierend is gemaakt is omdat hij veel te zwaar en...
  10. Chill-070

    UDS build story

    Leuk weer een nieuw UDS bouw draadje... :) Heel veel suc6 en plezier! Ik ga je volgen.
  11. Chill-070

    zelfgebouwde offsetsmoker.

    mooi project met een prachtig resultaat. Gaaf hoor zo'n zelf gebouwde offset smoker :)
  12. Chill-070

    Vraag voor UDS kenners

    Op mijn huidige 210-L UDS heb ik 3 gaten voor lucht toevoer. 1 laag en afgedopt met aansluiting voor een cyber-Q de andere 2 heb ik met een knie en wat CV buis naar boven gebracht en zitten 2 kogelkranen op. Om aan te maken gaat uiteraard alles open. Vervolgens hangt het van de situatie af wat...
  13. Chill-070

    De perfecte PP

    Voor Rub zou ik deze als basis gebruiken (http://www.bbq-nl.com/2009/07/southern-succor-pork-rub.html) evt zelf naar eigensmaak aanvullen / aanpassen Voor injectie is een basis van appelsap altijd goed, aanvullen met wat suiker, zout en worschestershire sauce. De brandstof bij het maken van...
  14. Chill-070

    Waar staat jouw BBQ?

    Tuurlijk is die ombouw niet van invloed op de toevoer van lucht. Je ziet dat de hele voorkant open is om bij de hendel van de lucht toevoer te kunnen. Er kan meer lucht via die voorkant naar binnen dan dat er via de onderkant  van die weber met de schuiven open naar binnen kan..... Alleen als...
Terug
Bovenaan Onderaan