BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Cheflustikniet

  1. Cheflustikniet

    Bijgerechtje: geribbelde wortelfriet

    Nu redelijk zacht. Beetje in between eigenlijk. Ik denk dat het knapperige kan komen als je net iets heter gaat. Maar dat vond ik niet zo'n goed idee voor mijn kippetje...
  2. Cheflustikniet

    Bijgerechtje: geribbelde wortelfriet

    Eigenlijk is dit vooral je oproep om een ribbelsnijder te kopen. Ik kwam deze ergens tegen voor minder dan een tientje en heb dat er vanavond al uit qua plezier en lekker eten. Ik heb met die ribbelsnijder een paar winterpenen tot wortelfriet gesneden. Daarna wat kruiden tot een standaard...
  3. Cheflustikniet

    Ja hoor, het is eindelijk zo ver! Of toch niet?

    Als je net zo goed kunt barbecuen als dat je kunt timmeren, dan komt het helemaal goed bij jou in de tuin!
  4. Cheflustikniet

    Fotowedstrijd januari 2024 - Aziatische lekkernijen.

    Indonesisch stoofvlees
  5. Cheflustikniet

    Indonesisch stoofvlees

    Dit recept van bbq junkie is echt een pareltje. Laatste stoofpotjes waren hier classic hachee, dus nu iets anders. En dit wordt zeker een blijvertje! Lees vooral het hele recept hier! In het kort: goeie riblappen in stukjes even aanbakken. Daarna ui, knoflook en een pepertje in de pan...
  6. Cheflustikniet

    Koud gerookte zalm van Ewald

    In geval van twijfel, zou ik beide maken
  7. Cheflustikniet

    Koud gerookt zalm

    Thanks, ga ik volgende keer eens testen. Benieuwd! Door de pekel komt de houdbaarheid niet in het geding neem ik dan aan?
  8. Cheflustikniet

    Koud gerookt zalm

    Even leren van je/jullie... Ik heb mijn koudgerookte zalmpjes tot nu toe steeds 24 uur gepekeld. Ik lees hier vier dagen... Wat gebeurt er in die resterende drie dagen pekelen, wat niet al gebeurd is in de eerste dag?
  9. Cheflustikniet

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Deze flambadou was bij mij te kiezen uit een ontelbaar aantal opties als kerstpakket... Tja, wie ben ik dan om die niet te gaan proberen! Ik lees nogal mixed reacties hierop, waarbij het belangrijkste risico is dat je hem nooit gebruikt. Binnenkort in ieder geval eens uitproberen! Zin in!
  10. Cheflustikniet

    10 kilo spare ribs ontdooien

    Is het je familie of je schoonfamilie? 😅 Moeilijk van een afstandje te zeggen natuurlijk. Hoe klont is klont? Uiteindelijk blijven het natuurlijk losse relatief platte stukken vlees met ribben. Hoe schat je de kans in dat je ze na 24 uur los van elkaar kunt halen? Daarna zijn ze zeker vlot...
  11. Cheflustikniet

    Ik wil beter worden in barbecue

    Veel plezier! Geniet vooral van de reis zou ik zeggen en niet van het nog niet bereiken van Michelinsterrenniveau... Ik zie mezelf allesbehalve als MasterChef, maar wat ik produceer is belachelijk lekker. Gaat zeker af en toe wat mis en er is ruimte voor verbetering, maar gaandeweg genieten is...
  12. Cheflustikniet

    Kies hier de winnaar van de fotowedstrijd oktober 2023.

    De kwantiteit is mager, maar de kwaliteit... Wauw, wat een mooie gerechten, verslagen en foto's! Dank jullie wel! #gestemd
  13. Cheflustikniet

    Alternatieve vulling bavetterollade

    Mijn standaard bavette rollade is met rode pesto, Serrano ham, spinazie, pecorino en pijnboompitten. Aanradertje!
  14. Cheflustikniet

    Secreto Ibérico

    Poehee! Wat een maaltje! Ik las hier af en toe wat over en toen ik deze maanden geleden bij de sligro zag liggen, heb ik het gekocht. Was een kleine kilo, dus was even wachten op juiste hoeveelheid eters en gister was het zover. Een prachtig gemarmerd stukkie van het iberico varken dus. Hier...
  15. Cheflustikniet

    Vraag over Inkbird ISC-007BW (lange termijn gebruik)

    Ik zie hier in een soort ellendige eeuwige loop met dit apparaat. Vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer eens erbij gepakt en krijg geen verbinding meer. De Inkbird Pro app die ik altijd gebruikte werkt niet meer. Ik kom niet meer ingelogd en de app wordt ook niet meer ondersteund. De...
Terug
Bovenaan Onderaan