Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Wij hebben de compact een paar jaar nu en deze bevalt prima. Formaat is goed voor de kleinere gerechten, maar ondanks het compecte nog steeds genoeg ruimte tussen vuur en gerecht. Niet uitermate geschikt voor pizza, maar heb er al veel gerechten op gemaakt. Voor als ik meer ruimte nodig heb pak...
Ik heb het vilt van de Masterbuilt vervangen met een gasket van The Basterd. Eenvoudig te monteren, geen lekkages van rook en bevalt prima.
Bijkomend voordeel is dat het sluiten nu wat zachter gaat en omdat deze niet het systeem van de KJ heeft en de deksel dus wat zwaarder is sluit hij perfect.
Ik haal de vuurbox er nooit uit, maar blaas de boel schoon met een 220v luchtbed pomp. Evt een compressor oid zou ook goed kunnen. Ik gebruik de kickass basket met de bijbehorende can eronder en dat werkt heel prettig. Stuift alleen een beetje😁
Ik heb het vilt vervangen van de Masterbuild met het KJ glasvezel "vilt". Dit maakt dat het sluiten iets zachter gaat in het geval dat je de dome iets te hard dicht doet. Verder is het gewicht voor mij totaal geen probleem.
Wij zij begonnen met de GG compact, die ik heb ingebouwd in een rollende tafel. Hij was me te zwaar om iedere keer te tillen. Later een Masterbuild erbij gekocht. De GG is een super kamado en doordat hij een stuk groter is dan de BGE minimax ook een stuk veelzijdiger. Ik ben er erg tevreden...
Ik draai bij pizza's het rek om. Dan steen zo laag mogelijk plaatsen en dan pizza steen op het rondje leggen. Op deze manier komt er meer hitte langs de steen omhoog. Bij low en slow ligt de steen in de onderste stand en eigenlijk bijna in de ring. Nadeel is dat de warmte moeilijk omhoog kan...
Wij hebben de carbon gekocht. Ook deze inbranden/searen, maar erg blij mee. Lekker licht van gewicht en na paar keer wokken zeker geen spijt van.
Met en lekkere wok olie is de geur alleen al top. Hittebron is bij open Kamado best wel erg groot, dus wij hebben die van de Basterd met de kleine...
Extra deflector steen bestellen en met de slijptol door de midden slijpen. Alleen goed kijken of je die dan nog in je rekje kan plaatsen. Kan ook iets anders zijn dan een deflector steen natuurlijk.
Wij hebben de MB en de deksel is prima te openen en te sluiten.
Het driehoekige rek is ook prima om te draaien zodat je meer hitte bovenin krijgt bij pizza's omdat de deflector dan boven de firebox rand ligt. (Meer airflo)
Als je al een pizza steen hebt, slijp je de heat deflector in twee...
Wij hebben inmiddels de Masterbuild binnen. Mooie prijs voor een top kwaliteit kamado. De Grill Guru classic compact heb ik ingebouwd, dus die gaat niet weg. Met beide naast elkaar een mooie buitenkeuken met ruimte genoeg zou ik zeggen. Blijft ook leuk om samen te koken. En er moet tenslotte ook...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.