BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Bassie@79

  1. B

    Santa Maria grilling

    Inderdaad gaaf ding. Ik heb die van mij via Amazon besteld. Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
  2. B

    Beetje bakken op Texel

    De plate setter zat al bij de mini kamado. De reden dat ik hem ook aangeschaft heb eigenlijk. Ik liep al een tijdje te twijfelen om een mini kamado aan te schaffen, alleen vaak zag je bij de kleinste maat nooit een plate setter. Daarnaast heb ik ze ook nooit als accessoire kunnen vinden zodat je...
  3. B

    Beetje bakken op Texel

    Omdat de goedheiligman aan kwam op Texel een weekendje met gezin op een bungalowpark geboekt. Een mooie gelegenheid om eens 3 dagen eten op mini BBQ's te bereiden. Dag 1: Spareribs met friet van de mini smoker Dag 2: Varkenshaas met spek, hamburgers en gebakken aardappels Dag 3: Mini...
  4. B

    Ali sate maker

    Een goede reden om het vaker te maken!! Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
  5. B

    Ali sate maker

    Het ding stop je vol met grote stukken. Vooraf marineren met een natte marinade leek me daarom niet wenselijk. Achteraf nat marineren op de stok leek me ook niet handig, daarom dus nu voor het marineren met kruiden gekozen. Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
  6. B

    Ali sate maker

    Daarom heb ik nu een kruidenmix gebruikt. Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
  7. B

    BCC op de kamado

    Het was echt niet te zuipen. Normaal is dit natuurlijk een doodzonde. Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
  8. B

    BCC op de kamado

    Hoewel ik al een aantal malen een BCC heb gemaakt heb ik mijn tokkie nog niet weten te bemachtigen omdat ik meestal vergeet foto's te maken. Maar nu is het toch een keer gelukt. Een maiskippetje van een kilo met de kruiden van Jord en als garnituur wat krieltjes uit de skillet. Ik wilde eerst...
  9. B

    Ali sate maker

    Sate rijgen is niet mijn grootste hobby en omdat uitbesteden aan vrouwlief niet altijd lukt heb ik een tijdje geleden een sate maker bij mijn Chinese vrienden besteld. En nu was het tijd om te testen. Het ding volgepropt met een kilo kippendijen en met de 7" Old Hick 49 stokjes sate gemaakt. Het...
  10. B

    Flatrib van de WSM

    Het mooie weer van Koningsdag gebruikt om voor de eerste keer een flatrib te maken. Omdat ik een lange bereidingstijd verwachtte ben ik onder het toeziend oog van een paar hongerige koi's op tijd de tuin in gegaan. Rond 9.30 het stuk vlees op de smoker gelegd. Ongeveer anderhalf uur later had ik...
  11. B

    Rundermuis

    De weersverwachting was prima voor de zaterdagmiddag. Dus donderdag maar een stuk rundermuis wat ik nog in de vriezer had laten ontdooien. Met een kamado, weber en smoker is het altijd even kiezen waarop ik ga bereiden, maar omdat fikkie steken nu eenmaal leuk blijft gekozen voor de weber met...
  12. B

    Tomahawk Santa Maria style

    Vandaag een dagje experimenteren als een bbq pit boy. Een tomahawk op een weber met santa maria attachement. Begonnen met een pannetje garnalen om een idee van de temperatuur te krijgen. Afgesloten met een tomahawk van 1,5 kg. Er is nog wat werk om mijn techniek te verbeteren, maar uiteindelijk...
  13. B

    Beenham op mijn nieuwe Gusta

    Ik heb ook een WGA. De WGA voelt qua materiaal wel degelijker aan. Persoonlijk vind ik de luchtinlaten een nadeel aan de WGA. Deze dingen zitten bij mij altijd te vast om ze lekker te schuiven. Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
  14. B

    Beenham op mijn nieuwe Gusta

    Dat viel mij niet tegen. In dit geval toch zonder veel inspanning anderhalf uur constant op 175 graden (thermometer in deksel). Volgende keer ga ik een lagere temperatuur proberen. Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
  15. B

    Beenham op mijn nieuwe Gusta

    Gevoelig voor gadgets als ik ben na een tijdje twijfelen toch maar de mini smoker van Gusta aangeschaft. Een goede reden om tijdens mijn weekend in een vakantiehuisje een beenham klaar te maken. Ik ben tevreden over het resultaat, maar zeker ook over de eerste run van de Gusta. De foto's spreken...
Terug
Bovenaan Onderaan