Beef en Steak

Recente inhoud door Bart1978

  1. Bart1978

    Zoals de naam zelf al waarschijnlijk genoeg zegt

    Welkom Geoffrey! Dat leren hier gaat zeker lukken. met de Weber heb je een zeer complete barbecue waar je vrijwel alles op kan maken waar hitte voor nodig is. Lekker lezen en zoeken op het forum en als je vragen hebt gewoon een nieuw topic starten en binnen no-time heb je een aantal antwoorden...
  2. Bart1978

    Paella En Smokey whiskey lime

    prachtig! Paella blijft een van mijn favoriete gerechten op de bbq. Zeker om eens wat anders bezig te zijn met het vuur. De aangekoekte bodem is perfect, de goudgebakken rijst in deze laag heet in Spanje de Soccarat en wordt daar beschouwd als teken van de perfecte bereiding van Paella.
  3. Bart1978

    Problemen temperatuur vast te houden

    Wat mij te binnen schiet is om na zoveel jaar eens te kijken of je ventilatie schuiven onderin nog goed aansluiten en of ze nog in de juiste stand staan. Ik heb bij mijn de aanschaf van mijn Weber Summit in het begin erg lopen vloeken dat het niet werkte, tot ik er achter kwam dat de stand van...
  4. Bart1978

    Weer een nieuweling

    Welkom Frits, gaat zeker goed komen. Naar mijn idee is er geen betere bbq om het op te leren. Een workshop gaat daar zeker bij helpen.
  5. Bart1978

    Action rechthoekige kamado?

    Low en slow gaat perfect op de Weber. er is inderdaad genoeg op internet te vinden hier over. Zelf al meerdere malen bereidingen van +10 uur op de Mastertouch gemaakt. Deze tafel grill is wel weer perfect om je sate op af te grillen, pitabroodjes te roosteren of andere heerlijkheden hot & fast...
  6. Bart1978

    Bereidingstijd berekenen

    Ik begin standaard veel te vroeg. Gaar kijken gaat je nooit lukken. Warm houden is eenvoudig en geeft je ruimte voor een ander gerecht. Tijdens een workshop eens een steak geproefd die al ruim 5 uur in een oven van 60 graden lag (bleek achteraf) was niets op aan te merken. Andersom kan je bij...
  7. Bart1978

    Petromax FT6 of FT9

    Zou wel zeker kunnen zonder de pootjes. Dan is het gewicht beter verdeeld, maar dat hangt ook van de dikte van je steen af natuurlijk
  8. Bart1978

    Petromax FT6 of FT9

    Mijn keuze zal altijd de grootste zijn. Je zal nooit problemen met te veel ruimte hebben maar eerder ruimte te weinig als je de FT6 kiest. En als je hem op je deflectorplate wil zetten zou ik zonder pootjes nemen. Dan komt de warmte beter door en krijg je geen puntbelasting op je steen, dit zou...
  9. Bart1978

    Short Ribs hoe het niet moet maar hoe wel?

    Jammer dat het niet gelukt is zoals je bedacht had, maar uiteindelijk leer je van fouten het meeste! Trek je plan voor volgende keer, gebruik de tips die hier boven staan en volgende keer ga je zeker meer succes hebben. gelukkig was je vlees nog te redden.
  10. Bart1978

    Eerste keer op de weber: Drumsticks.

    heerlijk resultaat. ondankts het gebrek aan een krokant velletje zou ik er zo een naar binnen kunnen schuiven
  11. Bart1978

    Vollop aant experimenteren

    mooi resultaat! mijn (beperkte) ervaring met Gas is juist dat de temperatuur perfect te regelen is. bij mijn barbecook moest ik een klein stukje hout onder het deksel leggen om op de laagste stand met 1 brander laag genoeg te komen om pulled pork te maken. Als ik die instelling eenmaal had, kon...
  12. Bart1978

    Even voorstellen

    Welkom bij het genootschap, maar van fouten leer je het meeste!!
  13. Bart1978

    Voorstellen :)

    Welkom Roy! Dat is een mooie barbecue om te beginnen! veel plezier bij het genootschap. We zien graag je bereidingen voorbij komen!!
  14. Bart1978

    Brisket(je)

    Met een lastig stuk vlees toch een heerlijk resultaat halen. Goed gedaan!!
Terug
Bovenaan Onderaan