Beef en Steak

Buldak, Koreaanse Fire Chicken

 

Timmeeh

Pitmaster
Berichten
660
het was alweer even geleden dat ik hier wat postte. En vandaag kan ik er niet omheen om dit te delen. Zonder de hulp van Roy @Sticky Fingers was dit gerecht er nog lang niet geweest.

Al een tijdje genieten we hier in huis van de Aziatische en met name Koreaanse bbq smaken. Erg lekker. En daarom stond deze Buldak volgens het recept van Dennis @noskos al langere tijd op het verlanglijstje.

Alleen één van de belangrijkste ingrediënten is hier lastig te vinden. Gochugaru. En laat @Sticky Fingers nou net een winkeltje in de buurt hebben waar ze dit in een kleinere verpakking verkopen. Via de post verzonden naar mij, zodat ik er ook van kan genieten 😄👍🏻

Vandaag was het dus zo ver. Gestart met de marinade/saus. Dat rook al fantastisch. Wel hebben we de pepertjes wat teruggeschroefd, omdat we dit nog niet eerder hadden gemaakt.

IMG_0365.jpeg


De verder gemaakt in een pannetje en in laten koken tot het wat dikker was. Toen de helft van de saus als marinade samen met de kippendijen in de koelkast voor een paar uurtjes.

Einde middag de weber opgestookt en de kip gegrild. Wow, dat rook super!!

IMG_0366.jpeg


Daarna in de skillet met de saus en de mozzarella erbij. Een kwartiertje laten smelten en even met de crème brullee brander afgemaakt.

IMG_0368.jpeg


En toen: genieten. Even afgewerkt met wat bosui en sesamzaadjes. Echt fantastisch. Een heerlijk gerecht waarbij de neus goed loskomt.

IMG_0369.jpeg


Bedankt voor het lezen!
 
Dat ziet er prachtig uit!

Was het uiteindelijk pittig of viel dat mee?
 
Dat ziet er prachtig uit!

Was het uiteindelijk pittig of viel dat mee?
Pittig genoeg om er goed bij te drinken. 🙂
Hij was stevig, maar wel echt heel lekker. Het pepertje kwam er na de echte smaak pas langzaam in, dus het was niet zo heet dat je niks meer proeft. Ik denk dus precies goed 👍🏻
 
Dat ziet er super uit zeg! Ik ben gek op Koreaanse smaken dus dit moet fantastisch zijn!
 
WAUW Timmeeh, dit doet bij ons Buldak heel snel stijgen op de te maken lijst.
Ziet er schitterend uit.
Ja ik schaam me diep, vertel het maar niet aan mijn Koreaanse tante Miho, dat ik nog nooit Buldak heb gemaakt.
 
WAUW Timmeeh, dit doet bij ons Buldak heel snel stijgen op de te maken lijst.
Ziet er schitterend uit.
Ja ik schaam me diep, vertel het maar niet aan mijn Koreaanse tante Miho, dat ik nog nooit Buldak heb gemaakt.
Ja, het was echt een plaatje. En het smaakte heerlijk. Zeker eens doen 😁👍🏻 ook zeker in dit koudere seizoen, heerlijk met zo’n gietijzeren pan in de weer en eten om lekker warm van te worden.
 
Graag gedaan Timmeeh!

Blij dat ik je heb kunnen helpen zodat je dit heerlijke gerecht heb kunnen maken. Ik ben zelf helemaal verslaafd aan Buldak 😊 Waar ik van houd aan Buldak is het vuurtje wat erin zit van de Gochugaru en de Gochujang

Het lekkere is aan Buldak is dat het vlammetje ook niet lang blijft hangen en je telkens weer meer ervan wilt eten.
Ja ik schaam me diep, vertel het maar niet aan mijn Koreaanse tante Miho, dat ik nog nooit Buldak heb gemaakt.
Schame on you Ewald 🫵🏻🤣
 
Oh dit ziet er heerlijk uit!!!! Buldak, dat moet ik dus ff onthouden
 
Met dit soort gerechten baal ik zo enorm dat ik totaal niet pittig eten kan hebben want t ziet er fantastisch uit 👍
 
Jammer dat ik niet tegen pittig kan. Dit ziet er heerlijk uit.
 
De peper poeder (Gochu-garu) kun je ook online kopen. Bij Amazing Oriental. Ik heb hem altijd van het merk Wang. Mijn tante Miho had deze ook.
Komt wel uit China maar is een Koreaans merk.
Doen de Koreanen vaak, producten onder eigen naam in China laten vervaardigen.


Zag ook een kleinere verpakking:

 
De peper poeder (Gochu-garu) kun je ook online kopen. Bij Amazing Oriental. Ik heb hem altijd van het merk Wang. Mijn tante Miho had deze ook.
Komt wel uit China maar is een Koreaans merk.
Doen de Koreanen vaak, producten onder eigen naam in China laten vervaardigen.


Zag ook een kleinere verpakking:

Goeie tip, dankjewel!
 
Thanks man! mooi om te delen.

Ik kende deze nog niet maar met de handleiding van dennis zal ook dit wel weer heerlijk zijn 😁

Vraagje;Voor mijn jonge kids, is dit goed af te blusse door kokosmelk toe te voegen of past dat hier echt niet bij?
Mijn kindere stoppe met eten als ze iets proeven dat pittiger is dan een paprika 😂.

Ik zou dan 2 versies maken,skilletje met het noskos recept en 1 mild bakje.
 
Thanks man! mooi om te delen.

Ik kende deze nog niet maar met de handleiding van dennis zal ook dit wel weer heerlijk zijn 😁

Vraagje;Voor mijn jonge kids, is dit goed af te blusse door kokosmelk toe te voegen of past dat hier echt niet bij?
Mijn kindere stoppe met eten als ze iets proeven dat pittiger is dan een paprika 😂.

Ik zou dan 2 versies maken,skilletje met het noskos recept en 1 mild bakje.
Goeie vraag. Ik weet niet of kokosmelk erbij past, zou je natuurlijk kunnen proberen. Ik vraag me afbogen het lekker is met de tegenhangers als gochujang of gochugaru.

Mijn dochter vond het lekker, maar bluste het af met een flinke slok van de overgebleven seven-up 😊
 
Thanks man! mooi om te delen.

Ik kende deze nog niet maar met de handleiding van dennis zal ook dit wel weer heerlijk zijn 😁

Vraagje;Voor mijn jonge kids, is dit goed af te blusse door kokosmelk toe te voegen of past dat hier echt niet bij?
Mijn kindere stoppe met eten als ze iets proeven dat pittiger is dan een paprika 😂.

Ik zou dan 2 versies maken,skilletje met het noskos recept en 1 mild bakje.
Kokosmelk is niet iets dat in de Koreaanse of Japanse keuken wordt gebruikt.
De Koreaanse keuken en Japanse keuken gebruiken veel dezelfde ingrediënten, aangezien Korea ooit een kolonie van Japan is geweest is dat niet zo vreemd.
Kokosmelk wordt voornamelijk geassocieerd met Zuidoost-Aziatische keukens zoals de Thaise, Vietnamese en Indonesische. Hoewel er moderne Koreaanse recepten zijn die kokosmelk gebruiken om gerechten romiger en milder te maken, is het geen standaard of authentiek ingrediënt in de Koreaanse eetcultuur.
Ik zou het meer zoeken in minder heetmakers te gebruiken.

Persoonlijk hou ik wel van pittig maar hier thuis krijg ik het standaard recept er niet door, terwijl mijn wederhelft wel erg benieuwd is.
Dus heb ik de vraag bij @Timmeeh neergelegd wat hij precies heeft gedaan om het minder pittig te maken.

Gochujang gehalveerd van 60 ml. (4 EL.) naar 30 ml. (2 EL.)
Spaanse peper 1 stuks in plaats van 2 stuks
Zijn vrouw vond het nog vrij pittig. dus zou hij 1 EL Gochugaru minder (3 in plaats van 4) EL. doen en eventueel gewone peper weglaten.

Aangezien Gochujang de belangrijkste smaakmaker is ga ik voor de eerste keer dat ik het maak 3 EL. gebruiken.
Ook 1 spaanse peper, 2 a 3 EL. Gochugaru in plaats van 4 EL, en 1 tl. Zwarte peper in plaats van 1 EL. want die laatste hakt er ook wel in denk ik.
En het geheel, saus/marinade eerst proeven natuurlijk.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan