- Berichten
- 318
Vandaag had ik lekker de tijd om weer aan de slag te gaan. Het gerecht Chinese Char Siu uit (ja hoor daar is ie weer
) Asian van Jord Althuizen. Na wat zoeken vond ik ook een leuk recept voor de spuitjes die ik nog had liggen. En het toetje kwam ook van mijn To Q.
Vanmorgen op tijd de procureur in de marinade van heel veel oosterse smaakmakers gezet. Bijzonder was de gefermenteerde rode tofu. Gedurende de dag konden alle smaken lekker intrekken.
In de keuken heb ik de rest van de voorbereidingen gedaan; de spruitjes aan een spies, de appels in dunne plakjes, een dun beslag en wat kaneel suiker gemaakt.
Tegen het einde van de middag werd heel lief de Q voor mij aangestoken tot een steady 130 graden. Met wat blokjes rookhout op de gloeiende kolen kon het vlees op het rooster.
Flink in de rook en om de zoveel tijd even insmeren met de marinade vermengd met wat honing.
Halverwege mochten de spruitjes erbij.
Deze werden een paar keer ingesmeerd met een mengsel van chilisaus, vissaus en limiensap.
Toen het vlees ongeveer 78 graden was, waren de spruitjes ook klaar. Ik had ondertussen wat udonnoodles gekookt en gemengd met wat van de marinade. Dus tijd om de borden op te maken en het dessert op het rooster te zetten,
Na een half uurtje was het dessert ook klaar. In schaaltjes, met een bolletje ijs voor wie wilde geserveerd.,
Al met al een prima maaltje van de Q.
Recepten:
Char Siu uit Asian van Jord Althuizen
Thaise Spruitjes uit Groente op de BBQ van Julius Jaspers
Appel custard van de Grillgustogirls
www.grillgustogirls.nl

Vanmorgen op tijd de procureur in de marinade van heel veel oosterse smaakmakers gezet. Bijzonder was de gefermenteerde rode tofu. Gedurende de dag konden alle smaken lekker intrekken.
In de keuken heb ik de rest van de voorbereidingen gedaan; de spruitjes aan een spies, de appels in dunne plakjes, een dun beslag en wat kaneel suiker gemaakt.
Tegen het einde van de middag werd heel lief de Q voor mij aangestoken tot een steady 130 graden. Met wat blokjes rookhout op de gloeiende kolen kon het vlees op het rooster.
Flink in de rook en om de zoveel tijd even insmeren met de marinade vermengd met wat honing.
Halverwege mochten de spruitjes erbij.
Deze werden een paar keer ingesmeerd met een mengsel van chilisaus, vissaus en limiensap.
Toen het vlees ongeveer 78 graden was, waren de spruitjes ook klaar. Ik had ondertussen wat udonnoodles gekookt en gemengd met wat van de marinade. Dus tijd om de borden op te maken en het dessert op het rooster te zetten,
Na een half uurtje was het dessert ook klaar. In schaaltjes, met een bolletje ijs voor wie wilde geserveerd.,
Al met al een prima maaltje van de Q.
Recepten:
Char Siu uit Asian van Jord Althuizen
Thaise Spruitjes uit Groente op de BBQ van Julius Jaspers
Appel custard van de Grillgustogirls

Appel custard uit de skillet

Laatst bewerkt: