- Berichten
- 36
De methode van NasQ aangehouden, tnx Marcel!
Heb 6 eetlepels Kippetje Kruidenmix zonder zout gebruikt van sterkindekeuken, zelf wat grof zout toegevoegd en een eetlepel Cheeky Chicken van Smokey Goodness
Even een uurtje in de koelkast gelegd en ondertussen de Q aangestoken.
Toen de kippetjes een half uurtje per kant indirect laten garen, heerlijke geur al!
Nadat beide kanten er mooi uitzagen deze tijdelijk in de bak gedaan en de dutch oven op de Q gezet.
Wat boter erin, 3 kleine gesnipperde uien en stuk heel fijn geraspte winterpeen even laten aanfruiten.
400ml bbq saus van Sweet Baby Ray's en een flinke lepel Blues Hog samen met 550ml kippenbouillon toegevoegd.
Daarna de kippendijen erin gelegd.
Na een 5 kwartier was alles boterzacht en de geur schreeuwde eet mij op
We aten dus ook van die lekkere dikke frieten met een lekker zacht bolletje, een beetje sla, wat jalapeno en rode uien uit het zuur en natuurlijk een mooi laagje verse Pulled chicken
en de rest dan? gevacumeerd en in de vriezer gelegd
Heb 6 eetlepels Kippetje Kruidenmix zonder zout gebruikt van sterkindekeuken, zelf wat grof zout toegevoegd en een eetlepel Cheeky Chicken van Smokey Goodness
Even een uurtje in de koelkast gelegd en ondertussen de Q aangestoken.
Toen de kippetjes een half uurtje per kant indirect laten garen, heerlijke geur al!
Nadat beide kanten er mooi uitzagen deze tijdelijk in de bak gedaan en de dutch oven op de Q gezet.
Wat boter erin, 3 kleine gesnipperde uien en stuk heel fijn geraspte winterpeen even laten aanfruiten.
400ml bbq saus van Sweet Baby Ray's en een flinke lepel Blues Hog samen met 550ml kippenbouillon toegevoegd.
Daarna de kippendijen erin gelegd.
Na een 5 kwartier was alles boterzacht en de geur schreeuwde eet mij op

We aten dus ook van die lekkere dikke frieten met een lekker zacht bolletje, een beetje sla, wat jalapeno en rode uien uit het zuur en natuurlijk een mooi laagje verse Pulled chicken

en de rest dan? gevacumeerd en in de vriezer gelegd