Beef en Steak

Hallo!

IKEA fantast werk prima als je niet teveel wilt uitgeven
9e7efd9a5ae97da08dfc07f3f9d6c1bb.jpg

Anders de hier boven genoemde van oa Inkbird.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Goeie keus die bbq.

Wat betreft een thermometer, die thermometers met probe zijn super leuk en handig maar ik zou eerst een Thermapen (superfast classic) kopen.
Handig voor bij het grillen van steaks en het checken of de juiste temperatuur is bereikt bij het bereiden van bijvoorbeeld kip. (ivm bacteriën) In beide gevallen kan een paar graden verschil het resultaat verpesten.

Bij l&s is de temperatuur veel minder critisch. Ik doe het veelal op gevoel en ja dat gaat een paar keer mis. Maar na verloopt van tijd krijg je het wel in de vingers.
 
Bijna een jaar verder, en inmiddels heb ik de Weber al goed kunnen gebruiken. Vooral veel hamburgers gebakken, altijd een succes! En één keer zelfs de befaamde beercan chicken gemaakt. Wat een ervaring!

IMG_8305.jpg


Ik merk wel dat ik de BBQ niet echt goed heet krijg. Eerlijk gezegd ben ik altijd vrij zuinig met de kolen, en leg ik ze meestal aan één kant van de BBQ. Ik gebruik de kokosbriketten van de Welkoop.


Hebben jullie misschien tips voor een brandstof die wat meer hitte geeft? Of andere suggesties om de temperatuur beter op te krikken?
 
Hoe heet krijg je hem?
Meestal is het de luchtstroom die beperkend is.
Bij twijfel aan je brandstof kan je ook eens houtskool proberen ( Welkoop marabu, vonkt wel maar wordt bokke heet).
 
Terug
Bovenaan Onderaan