- Berichten
- 3.270
Een recept uit het schitterende boek NOPI, van Yotam Ottolenghi en Ramael Scully.
Het recept is bedoeld voor in de oven (220, 30minuten)
We merkte dat de wortels op de Q iets langer mogen op deze temperatuur, misschien komt dit omdat ik te vaak keek.

EDIT 07-02-2020: Ik heb naar de dekseltemp gekeken ipv intern..
Ingredienten (voor 4 personen):
1 kg wortels
1 eetlepel vloeibare honing
1,5 eetlepel olijfolie
1,5 theel. korianderzaad, licht gekneusd
3 tenen knoflook, fijngehakt
5 takjes tijm
grof zeezout en zwarte peper
1. Fire up the Q, we willen 220 graden en een indirecte zone.
2. Maak de wortels schoon en schrap ze in repen van ongeveer 1.5?8 cm
3. Vervolgens mix je in een kom de honing, olie, korianderzaad, knoflook, 1,5 tl zout en royaal versgemalen zwarte peper.
Meng alles goed.
4. Leg de wortels op een rooster of Q-geschikt pannetje en smeer ze in met deze mix.
5. Rooster de wortels voor 30 minuten (check zelf even wanneer ze lekker zacht geworden zijn).
6. Leg de takjes tijm er nog voor 3-4 minuutjes op en braai nog even door.
7. Haal ze eraf en geniet!
.
Laatst bewerkt: