Hoi allemaal! Ik heb sinds kort een Columbus Pro Line kamado. Het is mijn eerste kamado en moet er nog aan wennen. Ik heb wat moeite om ‘m in één rechte lijn naar 110-120 graden te krijgen. Ik vul de mand goed met met marabu houtskool, steek ‘m vervolgens met een looft lighter aan totdat er vlammen komen en ik een gloeiende kern heb. Tijdens aansteken staat de onderste schuif helemaal open. Vervolgens doe ik m’n setup erin met heat deflectors, doe ik de klep direct dicht en stel ‘m gelijk boven en onder in (beide op een klein kiertje). Als ik dan een uur later terug kom, is ie nog maar 60 graden. Na 2 uur is ie pas rond de 100 graden. Is dat gebruikelijk? Duurt het echt zo lang, dus 2 uur voordat ie 100-110 graden is, of doe ik iets verkeerd? Ik lees hier en daar dat sommigen ‘m al binnen 30 minuten stabiel op 100 graden hebben. Moet ik dan bijvoorbeeld na het aansteken eerst 5 minuten even de klep openlaten en onderste schuif open zodat ie wat zuurstof kan pakken en de kern al heter is? Of moet ik wel direct de klep dichtdoen, maar de onderste schuif nog vol open tot 70 graden en dan afknijpen? Dat laatste deed ik gisteren (alleen dan pas bij 90) maar toen schoot ie eerst door naar 140. Erna verder afgeknepen en toen bleef ie mooi hangen bij 120, maar wel pas na weer een uur verder. Iemand tips?
Hoor het heel graag!

Hoor het heel graag!