Beef en Steak

Fotowedstrijd juni 2025 - Latin Fiësta!

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Frits
  • Startdatum Startdatum
 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
21.167
Voor deze maand is het onderwerp: Latin Fiësta!

Het onderwerp is gekozen door de winnaar van vorige maand @Erik B71

Het volgende thema voor de fotowedstrijd wordt Latin fiësta. Ik had laatst puerco pibil gemaakt en ben benieuwd naar andere gerechten

Regels:

- Wedstrijd loopt tot en met 30-06-2025 2200h.
- Geen menselijke vlees foto’s
- De foto moet deze maand door jezelf zijn gemaakt en het gerecht moet van de barbecue komen.
- Foto mag niet worden bewerkt met filters (zoals die er zijn voor o.a. voor iPhone, Android, Lightroom en andere fotoprogramma's), echter corrigeren van witbalans, contrast en uitsnede is wel toegestaan.
- Je laat in een apart draadje (in L&S of H&F) zien hoe je het gerecht hebt gemaakt, en je plaatst een link naar dat draadje bij je foto!
- Winnaar wordt bepaald door een Poll.
- 1 foto per deelnemer.
- De foto van de winnaar komt in de Hall of Flame.

Let op:
In dit topic uitsluitend de deelnemende foto plaatsen, alle andere foto's worden verwijderd.
Bij dubbele inzending volgt diskwalificatie.

De te winnen prijs is een waardebon van onze sponsor Beef & Steak, en natuurlijk de camera-sticker en eeuwige roem in de hall of Flame
 
Wat een leuk onderwerp Erik!

Ik kan zo wel wat opsommen van recepten ( wij koken wel eens met vrienden de wereld keuken als onderwerp, alle landen die bestaan op aardbol in een zakje en dan een kaartje pakken en dan van dat land wat je hebt getrokken een gerecht maken.

Hier wat leuke ideetjes voor de Latin Fiësta:

Panama – Pinchos

Spiesjes van rund of kip, gemarineerd in een tropische marinade met ananas of sinaasappel.

El Salvador – Costillas Asadas

Sappige spareribs gemarineerd in achiote, knoflook en sinaasappel. Vaak geserveerd met tortillas en salsa.

Guatemala – Pollo a la parrilla con recado rojo

Gemarineerde kip met een rode saus van achiote, knoflook en tomaat. Gegrild en geserveerd met rijst of tortilla’s.

Ecuador – Carne en palito

Eenvoudige rundvleesspiesjes, gemarineerd in bier, knoflook en ui. Geserveerd met maïs of aardappel.

Dominicaanse Republiek – Chicharrón de Pollo BBQ

Stukjes kip (met bot) in citrusmarinade, krokant gegrild of geroosterd. Vaak geserveerd met gebakken cassave of tostones.

Uruguay – Pamplona de Pollo

Gevulde en opgerolde kipfilet met spek eromheen, gevuld met ham, kaas en paprika. Gegrild als rollade.

Colombia – Chuzos

Spiesjes van kip of rund, gemarineerd in knoflook, limoen en komijn. Vaak geserveerd met aardappel of arepa erbij.

Chili – Anticuchos

Spiesjes van rundvlees (vaak hart of ander stevig vlees), gemarineerd in azijn, knoflook, komijn en paprika. Streetfoodklassieker.

Aan inspiratie geen gebrek 🤣
 
Hierbij dan maar mijn eerste inzending. Pollo Al Pastor

IMG_2026.jpeg
 
Wat een leuk onderwerp Erik!

Ik kan zo wel wat opsommen van recepten ( wij koken wel eens met vrienden de wereld keuken als onderwerp, alle landen die bestaan op aardbol in een zakje en dan een kaartje pakken en dan van dat land wat je hebt getrokken een gerecht maken.

Hier wat leuke ideetjes voor de Latin Fiësta:

Panama – Pinchos

Spiesjes van rund of kip, gemarineerd in een tropische marinade met ananas of sinaasappel.

El Salvador – Costillas Asadas

Sappige spareribs gemarineerd in achiote, knoflook en sinaasappel. Vaak geserveerd met tortillas en salsa.

Guatemala – Pollo a la parrilla con recado rojo

Gemarineerde kip met een rode saus van achiote, knoflook en tomaat. Gegrild en geserveerd met rijst of tortilla’s.

Ecuador – Carne en palito

Eenvoudige rundvleesspiesjes, gemarineerd in bier, knoflook en ui. Geserveerd met maïs of aardappel.

Dominicaanse Republiek – Chicharrón de Pollo BBQ

Stukjes kip (met bot) in citrusmarinade, krokant gegrild of geroosterd. Vaak geserveerd met gebakken cassave of tostones.

Uruguay – Pamplona de Pollo

Gevulde en opgerolde kipfilet met spek eromheen, gevuld met ham, kaas en paprika. Gegrild als rollade.

Colombia – Chuzos

Spiesjes van kip of rund, gemarineerd in knoflook, limoen en komijn. Vaak geserveerd met aardappel of arepa erbij.

Chili – Anticuchos

Spiesjes van rundvlees (vaak hart of ander stevig vlees), gemarineerd in azijn, knoflook, komijn en paprika. Streetfoodklassieker.

Aan inspiratie geen gebrek 🤣
Zo, hoppa!
Het eerste waar ik aan moest denken was churrasco, al was het omdat Argentinië op de shortlist staat voor de volgende vakantiebestemming 🙃.
 
Pollo a la Brasa met Aji Verde

Bekijk bijlage 77240
Heb je ook een linkje naar je bericht in L&S
Of H&F, waar je laat zien hoe je dit gerecht deze maand gemaakt hebt.
Met andere woorden, lees de spelregels!
Anders volgt er helaas diskwalificatie
 
Ik kan me niet genoeg voorstellen wat “ latin Fiësta “ inhoudt?

Betekent dat een Zuid Amerikaans bbq gerecht of is het nog aan extra regels gebonden?
 
Zelf geen ervaring mee, maar deze topic ga ik extra goed in de gaten houden...
 
Ik kan me niet genoeg voorstellen wat “ latin Fiësta “ inhoudt?

Betekent dat een Zuid Amerikaans bbq gerecht of is het nog aan extra regels gebonden?
Rob, zoals de meeste fotowedstrijd onderwerpen mag je het onderwerp ruim interpreteren.
Als jij een gerecht onder de zon met een felgekleurd parasolletje en latin fiesta vindt dan stuur je die in.
Als jij een leuk gerecht vindt uit Latijns of zuid Amerika natuurlijk ook helemaal goed.

Maak een leuke reportage in high and fast of low and slow en plaats hier je leukste, mooiste en of beste foto.
 
Rob, zoals de meeste fotowedstrijd onderwerpen mag je het onderwerp ruim interpreteren.
Als jij een gerecht onder de zon met een felgekleurd parasolletje en latin fiesta vindt dan stuur je die in.
Als jij een leuk gerecht vindt uit Latijns of zuid Amerika natuurlijk ook helemaal goed.

Maak een leuke reportage in high and fast of low and slow en plaats hier je leukste, mooiste en of beste foto.

Dank je Frits,

het is me nu duidelijk, ik ga er mee aan de slag.
 
Kan me de vraag wel goed voorstellen. Hot Dog werd ooit ook ruim geïnterpreteerd wat tot redelijk wat discussie leidde.
Het ging daar om een foto van een gerecht dat niet op de barbecue bereidt was.

Iets dat het beheer toch wel vrij evident vond. Dat diegene daar anders over dacht kan, maar het beheer beslist in deze.
 
Het ging daar om een foto van een gerecht dat niet op de barbecue bereidt was.

Iets dat het beheer toch wel vrij evident vond. Dat diegene daar anders over dacht kan, maar het beheer beslist in deze.
Het gerecht was wel op de bbq bereid. De ingestuurde foto was alleen niet van het gerecht, maar een ludieke foto uit de de gehele rapportage.
Maar goed, die discussie is achter de rug…
 
Het gerecht was wel op de bbq bereid. De ingestuurde foto was alleen niet van het gerecht, maar een ludieke foto uit de de gehele rapportage.
Maar goed, die discussie is achter de rug…
En daarom wordt het iedere keer weer aangehaald
 
Rob, zoals de meeste fotowedstrijd onderwerpen mag je het onderwerp ruim interpreteren.
Als jij een gerecht onder de zon met een felgekleurd parasolletje en latin fiesta vindt dan stuur je die in.
Als jij een leuk gerecht vindt uit Latijns of zuid Amerika natuurlijk ook helemaal goed.

Maak een leuke reportage in high and fast of low and slow en plaats hier je leukste, mooiste en of beste foto.
Frits ik had het zelf niet beter uit kunnen leggen
 
Terug
Bovenaan Onderaan