Beef en Steak

Advies

Yoeri

Tondelzoeker
Berichten
8
Hey,
Ik vroeg mij af of er mensen ervaring hebben met de Boretti Bario 1.0.

Ik ben een opknapper tegengekomen, zie de foto.

Groetjes,

Yoeri

IMG_3902.png


IMG_3901.png
 
Hoi Yoeri,

Zowel de Barillo 1.0 als de 2.0 lijken wat issue`s te hebben met de luchtstroming.
Temperatuur beheersing, nodig als je meer wilt doen dan alleen grillen, is dan lastig.
Als je het jezelf niet nodeloos moeilijk wil maken zou ik gebruikt vooral kijken naar bijvoorbeeld een Weber MT 57 cm.
Nieuw zeer betaalbaar maar ook op Marktplaats te vinden, gereedschap en onderdelen makkelijk te koop en veel ervaring mee hier op het forum.
Maar e.e.a. is afhankelijk van je budget. Je ervaring, je wensen etc.
 
Dank voor de reactie! Ik las er inderdaad al wat over hier. Jammer wel. Maar goeie tip zal er eens naar kijken.

Ervaring= weinig tot geen 😅
 
Mooi laten staan, zoals cherrywood al zij zoek een mooie weber.
 
Lekker laten staan die boretti en naar een weber one touch 57 cm zoeken. (Geen compact!!!)
 
Lekker laten staan die boretti en naar een weber one touch 57 cm zoeken. (Geen compact!!!)
Als je iets gevonden hebt en twijfelt, gewoon hier droppen dan krijg je vanzelf bijval
 
Rondsnuffelen voor een W57.
Van die boretti een mooie bloembak maken.
 

Er staan er genoeg op Marktplaats voor leuke bedragen.
Ga voor de 57 cm en met het one touch systeem. En wat @Ewald zegt bij vragen gewoon op het forum zetten.


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ik ben al wat tegenkomen en zie zo twee verschillen tussen deze twee. Bij de een klap je de deksel omhoog en bij de ander hang je hem er naast. Ik weet niet of er nog meer verschillen zijn en welke dan word aangeraden. Zie de foto’s.

Bedankt voor de hulp!

IMG_3911.png
 
Het heeft allebei zijn voor- en nadele . Afh van persoonlijke gebruikswensen
Los deksel. Moet je ooillen en er langs hangen. Vooordeel is dat je bij dir3ct grillen niet tegen het opengeklapte deksel stoot.
Teven kan me bij low en slow de positie van uitlaat en thermometer anders positioneren tov de kolen.
Scharnierend deksel,gaat snel,open en dicht. Grootste nadeel is dat je soms het scharnier af moet stellen. Als de deksel niet vlak,is blijft dit gapen.

Ik zou voor deze tweede leven apparaten voor de losse deksel gaan.
Kijk ook ff naar de staat van de luchtschuiven.

Succes.
 
Allebei zou een goede keuze zijn, ik hebzelf de versie met scharnierend deksel. Die kan je er overigens met 1 vleugelmoertje vanaf halen indien nodig.
Bij de versie met het losse deksel even kijken of het midden van de steun waar het deksel in ligt geen krassen heeft achtergelaten. Dit is bij de Webers van 2 van mijn vrienden wel het geval. Met een klein stukje vilt is dit wel te voorkomen overigens...
Misschien ook even kijken welke accesoires er mee verkocht worden die je denkt te gaan gebruiken. Bij de Premium (scharnierend deksel) zit er een diffuserplate en kolen ring bij. Daarmee kan je makkelijk indirect garen op je hele rooster.
 
Ik zou inderdaad ook voor een Weber Master Touch 57 gaan. Onlangs zelf ook eentje via marktplaats gekocht, met afneembaar deksel. De scharnierende variant is mooi, maar ik zag zelf in het scharnier en de bijgeleverde accessoires niet echt meer mogelijkheden dan bij degene met een afneembaar deksel. De dingen die ik erop maak, zijn op beide prima mogelijk.

Wat @Peter64 aangeeft: de luchtschuiven zijn denk ik een stuk belangrijker om goed te checken. De onderste schuiven van het one Touch systeem moeten goed aansluiten op de binnenkant van de ketel. De schijf op het deksel moet ook goed aansluiten op de buitenkant van de ketel. Als dit niet zo is, komt er valse lucht binnen in je barbecue, en is de temperatuur moeilijk te regelen. Ik heb in mijn deksel een viltrandje aangebracht, waardoor hij nog iets meer ‘luchtdicht’ is geworden. Dat is denk ik bij een los deksel ook nog een goede tip, zeker na het grondig schoonmaken.

Voor het schoonmaken heb ik de ovenreiniger van de Kruidvat gebruikt op aanraden van @Frits. Werkt echt top!

Succes!
 
Ik zou inderdaad ook voor een Weber Master Touch 57 gaan. Onlangs zelf ook eentje via marktplaats gekocht, met afneembaar deksel. De scharnierende variant is mooi, maar ik zag zelf in het scharnier en de bijgeleverde accessoires niet echt meer mogelijkheden dan bij degene met een afneembaar deksel. De dingen die ik erop maak, zijn op beide prima mogelijk.

Wat @Peter64 aangeeft: de luchtschuiven zijn denk ik een stuk belangrijker om goed te checken. De onderste schuiven van het one Touch systeem moeten goed aansluiten op de binnenkant van de ketel. De schijf op het deksel moet ook goed aansluiten op de buitenkant van de ketel. Als dit niet zo is, komt er valse lucht binnen in je barbecue, en is de temperatuur moeilijk te regelen. Ik heb in mijn deksel een viltrandje aangebracht, waardoor hij nog iets meer ‘luchtdicht’ is geworden. Dat is denk ik bij een los deksel ook nog een goede tip, zeker na het grondig schoonmaken.

Voor het schoonmaken heb ik de ovenreiniger van de Kruidvat gebruikt op aanraden van @Frits. Werkt echt top!

Succes!
Oke thanks! En hoe check ik of die schuiven goed aansluiten?

Die ovenreiniger werkt inderdaad super!
 
Door te voelen of er geen kier tussen de bladen van het one touch systeem zitten en de ketel. Als je de bladen in de ketel naar beneden kunt drukken, of ze liggen ‘los’ is dat vaak geen goed teken. Als je ze niet naar beneden kunt drukken en ze voelen redelijk strak, dan zit je goed.
 
Door te voelen of er geen kier tussen de bladen van het one touch systeem zitten en de ketel. Als je de bladen in de ketel naar beneden kunt drukken, of ze liggen ‘los’ is dat vaak geen goed teken. Als je ze niet naar beneden kunt drukken en ze voelen redelijk strak, dan zit je goed.
Dit zijn de tips die we nodig hebben haha, bedankt!
 
losse onderdelen zijn bij de Webershop nog te koop, de kosten voor een ventilatie schuif valt erg mee, maar mocht het nodig zijn neem dit wel mee in de overweging.
 
Terug
Bovenaan Onderaan