Rickr
Vuurmaker
- Berichten
- 68
Hoi allen,
Even een vergelijk en hulpvraag. Tot nu toe 2 keer brisket gemaakt, waarbij de eerste ontzettend mals & sappig was, en uiteraard de 2 uiteinden van een plak over het mes tegen elkaar aanklotsen. Vlees gekocht bij de Sligro, eerst dacht ik dat het redelijk aan de vette kant was. Maar dat heeft dus blijkbaar geholpen... (eerste 2 foto's)
Tweede keer brisket was goed van smaak, maar erg droog en een stuk taaier. Vlees was ook harder en wanneer deze op het mes gelegd werd, was er slechts een hoek van 90 graden te zien. Vlees gekocht bij The Meatlovers. (3e en 4e foto, helaas geen foto van gesneden stuk). Laat dat nou net op de verjaardag van m'n verloofde zijn
Iets aan temperatuurschommelingen meegemaakt, alleen dat was bij beiden en minimaal. Iemand ervaring met The Meatlovers? Hoort Brisket iets vettig te zijn als eindresultaat zoals op foto 2, of dien je dit al weg te snijden voordat je begint? Kan me niet exact herinneren hoe lang (wellicht 13-14 uur), maar de temp was steeds rond de 110 celsius.
Even een vergelijk en hulpvraag. Tot nu toe 2 keer brisket gemaakt, waarbij de eerste ontzettend mals & sappig was, en uiteraard de 2 uiteinden van een plak over het mes tegen elkaar aanklotsen. Vlees gekocht bij de Sligro, eerst dacht ik dat het redelijk aan de vette kant was. Maar dat heeft dus blijkbaar geholpen... (eerste 2 foto's)
Tweede keer brisket was goed van smaak, maar erg droog en een stuk taaier. Vlees was ook harder en wanneer deze op het mes gelegd werd, was er slechts een hoek van 90 graden te zien. Vlees gekocht bij The Meatlovers. (3e en 4e foto, helaas geen foto van gesneden stuk). Laat dat nou net op de verjaardag van m'n verloofde zijn

Iets aan temperatuurschommelingen meegemaakt, alleen dat was bij beiden en minimaal. Iemand ervaring met The Meatlovers? Hoort Brisket iets vettig te zijn als eindresultaat zoals op foto 2, of dien je dit al weg te snijden voordat je begint? Kan me niet exact herinneren hoe lang (wellicht 13-14 uur), maar de temp was steeds rond de 110 celsius.