- Berichten
- 7.659
Beste BBQ-Vrienden!
Na een heerlijke vis-lunch op zaterdag mocht er vandaag een stukkie koe op de zoutplank!
		
		
	
	
		 
	
Maar ik loop weer te hard van stapel... eerst de oesterzwam:
		 
	
Gewoon met een beetje olijfolie lekker op het plankje.
Het was al na twaalven... er mocht een heerlijk biertje in:
		 
	
TAP 5 van Schneider Weisse, echt heerlijk hoppig!
Omdat het vlees maar aan 1 kant contact maakt met de zoutsteen wilde ik een handje helpen aan de andere kant:
Homo-zout op de bovenkant:
		 
	
Lekker grove Lampong peper aan beide kanten!
		 
	
		 
	
Oesterzwammetjes waren al lekker heerlijk geworden:
		 
	
Tijd voor een mooi Zweeds rookhoutje, kersenhout van de zus!
		 
	
Dat geeft een top rookje:
		 
	
Het gietijzeren rooster erin en langzaam opwarmen met die steen:
		 
	
Zodra die steen warm wordt ben je aan het steengrillen:
		 
	
Lngzaam wordt alles lekkerder:
		 
	
Bij het eten een andere hoppige en fleurige rakker:
		 
	
Binnenkort gaan Jeroen en ik samen brouwen en dit wordt wat mij betreft de benchmark, een heerlijke IPA van Jopen.
Kijk eens wat een mooi detail:
		 
	
Die nog even poffen voor erbij:
		 
	
Zo'n steen slijt uiteindelijk best wel!
		 
	
Nog even afgrillen op het gietijzer!
		 
	
Dat wist de interesse van Loes de Poes wel te trekken:
		 
	
Tijdens het rusten van het vlees de zwammetjes, rozemarijn en knoflook nog even doorwarmen:
		 
	
Gietijzer even laten rusten met een vers kwastje lijnzaadolie en alles was weer rustig...
		 
	
Wat een heerlijke lunch was dit weer!
Ik hoop dat deze zoutplank-sessies je zullen inspireren!
	
		
			
		
		
	
				
			Na een heerlijke vis-lunch op zaterdag mocht er vandaag een stukkie koe op de zoutplank!
 
	Maar ik loop weer te hard van stapel... eerst de oesterzwam:
 
	Gewoon met een beetje olijfolie lekker op het plankje.
Het was al na twaalven... er mocht een heerlijk biertje in:
 
	TAP 5 van Schneider Weisse, echt heerlijk hoppig!
Omdat het vlees maar aan 1 kant contact maakt met de zoutsteen wilde ik een handje helpen aan de andere kant:
Homo-zout op de bovenkant:
 
	Lekker grove Lampong peper aan beide kanten!
 
	 
	Oesterzwammetjes waren al lekker heerlijk geworden:
 
	Tijd voor een mooi Zweeds rookhoutje, kersenhout van de zus!
 
	Dat geeft een top rookje:
 
	Het gietijzeren rooster erin en langzaam opwarmen met die steen:
 
	Zodra die steen warm wordt ben je aan het steengrillen:
 
	Lngzaam wordt alles lekkerder:
 
	Bij het eten een andere hoppige en fleurige rakker:
 
	Binnenkort gaan Jeroen en ik samen brouwen en dit wordt wat mij betreft de benchmark, een heerlijke IPA van Jopen.
Kijk eens wat een mooi detail:
 
	Die nog even poffen voor erbij:
 
	Zo'n steen slijt uiteindelijk best wel!
 
	Nog even afgrillen op het gietijzer!
 
	Dat wist de interesse van Loes de Poes wel te trekken:
 
	Tijdens het rusten van het vlees de zwammetjes, rozemarijn en knoflook nog even doorwarmen:
 
	Gietijzer even laten rusten met een vers kwastje lijnzaadolie en alles was weer rustig...
 
	Wat een heerlijke lunch was dit weer!
Ik hoop dat deze zoutplank-sessies je zullen inspireren!
 
	 
			 
			 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		

 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		
 
 
		 
 
		 Ik heb nog nooit op een zoutsteen gebbq, mooie reden om eens gaan rond te kijken op het internet om er eentje te gaan kopen.
 Ik heb nog nooit op een zoutsteen gebbq, mooie reden om eens gaan rond te kijken op het internet om er eentje te gaan kopen. 
 
		
