Sinds een week of twee ben ik in het bezit van een mooie kamado. Tot nu toe alleen maar losse stukken vlees op gemaakt, maar het werd tijd om eens een (bijna) volledige maaltijd er op te maken. De keuze was gevallen op een ribeye steak met gepofte zoete aardappel.
Zo gezegd zo gedaan, op de ribeye alleen zout en peper gedaan en op de gepofte zoete aardappel een boter van chipotle met agave siroop.
Het eindresultaat was wel lekker, maar niet zo lekker als dat ik verwacht had. De ribeye had geen mooie korst, er zat een spier in en ik was een beetje aan het klooien met mijn thermometer. Want hoe diep moet je die er nou in steken
Ook de gepofte zoete aardappel viel tegen. Die was wel lekker, maar had wel echt de boter nodig. Zonder boter was die wat saai.
Al met al wel lekker geklooid met de kamado, maar het eindresultaat was wat minder.
Ach volgende keer beter zeg ik dan maar!
Voor de opvallende kijker. Mijn zoon had een lekkere frikandel.
Zo gezegd zo gedaan, op de ribeye alleen zout en peper gedaan en op de gepofte zoete aardappel een boter van chipotle met agave siroop.
Het eindresultaat was wel lekker, maar niet zo lekker als dat ik verwacht had. De ribeye had geen mooie korst, er zat een spier in en ik was een beetje aan het klooien met mijn thermometer. Want hoe diep moet je die er nou in steken

Ook de gepofte zoete aardappel viel tegen. Die was wel lekker, maar had wel echt de boter nodig. Zonder boter was die wat saai.
Al met al wel lekker geklooid met de kamado, maar het eindresultaat was wat minder.
Ach volgende keer beter zeg ik dan maar!
Voor de opvallende kijker. Mijn zoon had een lekkere frikandel.
