Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Ziet er goed uit. De oudste is gek op pannenkoeken ook maar eens proberen als ik een skillet heb.Dit wilde ik toch is proberen pannenkoeken bakken op de Kamado Joe
Lukte aardig en waren lekkerder als gewoon op het fornuis
Bekijk bijlage 56468
Bekijk bijlage 56469
ze worden wat knapperig van en luchtiger. Moet je zeker proberen is de moeite waardZiet er goed uit. De oudste is gek op pannenkoeken ook maar eens proberen als ik een skillet heb.
Wat was er lekkerder aan? De smaak door de kolen of de textuur/luchtigheid door de warme lucht?
Ik gebruik mijn gietijzer skillet ook binnen op inductie.Pannenkoeken zijn altijd lekker, heb er hier 3 die ik er voor wakker kan maken.
Ik denk dat het “lekkere” komt doordat je ze in een skillet hebt gebakken, een steak gebakken op gietijzer heeft ook een lekkerdere korst dan in een pan met anti aanbak laag.
Je zou voor de sport eigenlijk eens een skillet en gewone pan langs elkaar op het gasfornuis moeten proberen.
Ik heb nu ook de pannetjes effe laten staan zijn gelijk opnieuw in gebrandMooi gedaan, gietijzer is trouwens the way to go voor pannenkoeken.
De traditionele Bretoense pannenkoeken, zowel de hartige met boekweitbloem als de zoete met tarwemeel, worden ALTIJD op een gietijzeren plaat "billig" gebakken.
Vroeger op de kachel tegenwoordig op gas of elektrisch.
![]()
Deeg op de hete plaat en dan met een houten spatel uitstrijken.
Die gietijzeren plaat wordt trouwens net zoals wij onze DO's behandelen ingebrand bij het eerste gebruik.
Verleden week hoorde ik van iemand dat zijn grootmoeder na de laatste pannenkoek nog altijd eens extra met de boter over de plaat ging voor ze werd afgezet.