BasBQ
Beef en Steak

Cote du Boeuf 2 kg op de WGA.

 
 

Dennisvs

Kooltjesharker
Berichten
119
IMG20230526153329.jpg

Vakanties zijn altijd een mooi moment om mooie stukken vlees te maken. In het zonnige Frankrijk heb ik voor 8 man 3 kg Cote Du Boeuf mogen maken. Er zat 1 bot in. Kicken stuk vlees zit zeg, en wat een smaak.
IMG20230526165347.jpg

Kolenschot gemaakt en halve kleine starter gevuld met gloeiende kokosbriketten. Temperatuur kwam op 90-100 graden stabiel voor ongeveer twee uur. Toen was m'n kerntemperatuur 40 graden. Eigenlijk veel te vroeg. 4 lagen aluminiumfolie eroverheen, handdoek erom en laten rusten voor ruim anderhalf uur.
IMG20230526190605.jpg


IMG20230526190225.jpg


IMG20230526184410.jpg

Iets meer dan een half uur voor etenstijd een volle starter gloeiende briketten erop en alle luchtgaten open. Binnen een paar minuten was de "dome"-temperatuur 200 graden en mocht hij er weer op. Kerntemperatuur was vanaf de herstart al 42 graden dus het inpakken had zn werk gedaan. Heel relaxte manier om op deze manier kokkerellen. Je weet gewoon dat je basis goed is. Alle kanten een mooie grillstreep gegeven (slecht te zien op de foto's) en toen was de kerntemperatuur rond de 50 graden. 52 was max. Bot eruit gesneden en dit heerlijke sappige maar vooral echt smaakvolle stuk vlees geserveerd met rode kool salade (recept BBQ helden) portobello caprese (recept J. Jaspers) en aardappeltjes uit de oven.
Een waanzinnig feestmaal.
 
Laatst bewerkt:
Mooi stuk vlees voor op de wga 😁
 
Lekker hoor!!

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Machtig mooi werk op een wga , top gedaan 👌🏻 .

Prijs kwaliteit verhouding en veelzijdigheid de beste Q die er is 💪🏼.

Dit weekend gaat de wga mee naar vrienden op de camping voor een goeie hap en borel 🍖🍻
 
Machtig mooi werk op een wga , top gedaan 👌🏻 .

Prijs kwaliteit verhouding en veelzijdigheid de beste Q die er is 💪🏼.

Dit weekend gaat de wga mee naar vrienden op de camping voor een goeie hap en borel 🍖🍻
Doen! Neem je rookplankje mee, voor als je zalm of ballen van Frits wil maken. Mega efficiënt!
 
Doen! Neem je rookplankje mee, voor als je zalm of ballen van Frits wil maken. Mega efficiënt!
Toevallig, gaat er een plankje mee voor de zalm😄
 
Dat ziet er prachtig uit, paste ook mooi op de wga zo te zien. 😋😋
 
Een heel mooi stuk vlees en fijne maaltijd.
Zo zie je maar weer dat een WGA zo ongeveer overal voor ingezet kan worden (y)
 
Het bot aan de cote de boeuf is op de wga wel een handige warmte buffer.
Lekker hoor.
 
Laatst bewerkt:
Het bot aan de cote de boeuf is op de wha wel een handige warmte buffer.
Lekker hoor.
Ja dat is ook precies hoe ik hem neergelegd had. Beetje zoals je hem ook op een braai zou maken. Bij het diner lag het botje op mn bordje. Wat een smaakmaker is het!
 
Kunst op de WGA! De mogelijkheden van het kleine apparaatje blijven me verbazen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan