- Berichten
- 161
Buiten is het koud en nat maar binnen kunnen we straks genieten van een overheerlijke en super knapperige Eisbein...
Deze Eisbein is eerst even 2 uur zachtjes gekookt in een laagje water met een paar halve uien en wat gekneusde knoflookteentjes. Daarna de huid ingesneden, droog gedept en met grof zeezout ingesmeerd. Hierdoor komt het stuk vlees al lekker op temperatuur en wordt de huid zacht zodat deze makkelijk ingesneden kan worden.
Daarna de BGE opgestook to 200 graden indirect en de Eisbein erop gelegd. Als de huid lekker knapperig is (na ongeveer 30 min.) is hij klaar om heerlijk van te smullen.
Deze Eisbein is eerst even 2 uur zachtjes gekookt in een laagje water met een paar halve uien en wat gekneusde knoflookteentjes. Daarna de huid ingesneden, droog gedept en met grof zeezout ingesmeerd. Hierdoor komt het stuk vlees al lekker op temperatuur en wordt de huid zacht zodat deze makkelijk ingesneden kan worden.
Daarna de BGE opgestook to 200 graden indirect en de Eisbein erop gelegd. Als de huid lekker knapperig is (na ongeveer 30 min.) is hij klaar om heerlijk van te smullen.