Goedemiddag!
Nieuw hier op het forum en heb een vrag over temperatuur beheersing in een kamado.
Sinds een half jaar heb ik een grill guru large gekocht en heb al vele low en slow sessies erop zitten, maar het stukje temperatuur beheersing lukt nog niet echt en wil graag wat hulp hierin.
Ik zal even samenvatten wat ik doe
Kolenmand uitschudden,aspan leeghalen en nieuwe kolen erbij deze vul ik volledig. De kolen die ik gebruik zijn Quebracho van vuur en rook.
Een wokkel in het midden aansteken en als het gedoofd is rookhout, platesetter,lekbak en rooster erin.
Ventilatie boven en onder volledig open tot ongeveer 95 graden vlees erop en dan onder beetje open en boven ook.
Dan komt ie tegen de 110 en blijft ie hangen.
Dan komt het rare dat hij na een kwartier weer zakt of de temperatuur blijft maar oplopen bij +- 20 graden grijp ik in.
De hele low en slow sessies ben ik bezig met bijstellen en wacht na iedere instelling 20 minuten met wat ie doet.
Na het openen van de klep om te sprayen of te lakken(dit doe ik vrij kort) schiet de temp ook 20a30 graden omhoog en zakt ook niet echt na 30 minuten.
Ik heb gecontroleerd of er ergens een rook lek zit, maar kan dat nu wel uitsluiten.
Hierdoor ben ik toch aardig druk ermee terwijl ik van vele hoor met dezelfde guru (wel met het oude model vuurbox) dat ze boodschappen kunnen doen,al 7 uur precies dezelfde temperatuur hebben of kunnen werken zonder gebruik van een digitale temp controler.
Ik snap gewoon niet wat ik fout doe waardoor ik zo druk ben en een ander ondertussen andere dingen kan gaan doen.
Heb zoveel YouTube gekeken over het aansteken en alles geprobeerd, maar misschien zie ik iets over het hoofd waardoor dit komt.
Alvast heel erg bedankt
Nieuw hier op het forum en heb een vrag over temperatuur beheersing in een kamado.
Sinds een half jaar heb ik een grill guru large gekocht en heb al vele low en slow sessies erop zitten, maar het stukje temperatuur beheersing lukt nog niet echt en wil graag wat hulp hierin.
Ik zal even samenvatten wat ik doe
Kolenmand uitschudden,aspan leeghalen en nieuwe kolen erbij deze vul ik volledig. De kolen die ik gebruik zijn Quebracho van vuur en rook.
Een wokkel in het midden aansteken en als het gedoofd is rookhout, platesetter,lekbak en rooster erin.
Ventilatie boven en onder volledig open tot ongeveer 95 graden vlees erop en dan onder beetje open en boven ook.
Dan komt ie tegen de 110 en blijft ie hangen.
Dan komt het rare dat hij na een kwartier weer zakt of de temperatuur blijft maar oplopen bij +- 20 graden grijp ik in.
De hele low en slow sessies ben ik bezig met bijstellen en wacht na iedere instelling 20 minuten met wat ie doet.
Na het openen van de klep om te sprayen of te lakken(dit doe ik vrij kort) schiet de temp ook 20a30 graden omhoog en zakt ook niet echt na 30 minuten.
Ik heb gecontroleerd of er ergens een rook lek zit, maar kan dat nu wel uitsluiten.
Hierdoor ben ik toch aardig druk ermee terwijl ik van vele hoor met dezelfde guru (wel met het oude model vuurbox) dat ze boodschappen kunnen doen,al 7 uur precies dezelfde temperatuur hebben of kunnen werken zonder gebruik van een digitale temp controler.
Ik snap gewoon niet wat ik fout doe waardoor ik zo druk ben en een ander ondertussen andere dingen kan gaan doen.
Heb zoveel YouTube gekeken over het aansteken en alles geprobeerd, maar misschien zie ik iets over het hoofd waardoor dit komt.
Alvast heel erg bedankt