- Berichten
- 275
Iberico secreto, een van mijn favoriete stukken vlees. Zoveel smaak. Geweldig! Dit gerecht heb ik al meerdere keren gemaakt. Het vette ibericovlees met het notige van de romesco en het friszure van de groene appel maakt het een erg smakelijk geheel.
voor vier personen:
800 gr iberico secreto
4 el rode wijnazijn
1 rode peper
4 puntpaprika’s
2 el gemalen komijn
4 tenen knoflook
50 gr amandelschaafsel
1 groene appel
1 citroen
Peper
Zout
Blender
Ziplock
Stook de bbq flink op en gril de paprika's op zo'n 200 graden helemaal zwart. Stop ze daarna in een ziplock en laat ze zichzelf stomen, zodat het velletje er makkelijk af te halen valt. Het rode vruchtvlees stop je in de blender.
Bak het amandelschaafsel bruin en stop met de azijn, de schoongemaakte peper, knoflook en komijn bij de paprika in de blender. Houd een beetje amandel over voor de garnering. Mix het mengsel tot een grove structuur en pas naar eigen smaak de verhoudingen eventueel aan. Breng extra op smaak met wat zout. Blender het niet tot een puree, er hoort een bite in te zitten.
Snijd van de groene appel hele dunne reepjes. Doe dit pas als je gaat grillen, appels verkleuren nogal snel.
De secreto lekker direct grillen, een paar minuten per kant. Minimaal 62 graden hou ik aan, maar iets hoger is eigenlijk net zo smakelijk omdat de uiteinden van het vlees dan iets krokanter zijn. Let op, door het vet slaan de vlammen al snel uit je bbq.
Leg een dikke streep romesco op het bord, daarbovenop de trancheerde secreto, de reepjes appel en het laatste beetje amandelschaafsel. Druppel er wat citroensap over en eet smakelijk!
voor vier personen:
800 gr iberico secreto
4 el rode wijnazijn
1 rode peper
4 puntpaprika’s
2 el gemalen komijn
4 tenen knoflook
50 gr amandelschaafsel
1 groene appel
1 citroen
Peper
Zout
Blender
Ziplock
Stook de bbq flink op en gril de paprika's op zo'n 200 graden helemaal zwart. Stop ze daarna in een ziplock en laat ze zichzelf stomen, zodat het velletje er makkelijk af te halen valt. Het rode vruchtvlees stop je in de blender.
Bak het amandelschaafsel bruin en stop met de azijn, de schoongemaakte peper, knoflook en komijn bij de paprika in de blender. Houd een beetje amandel over voor de garnering. Mix het mengsel tot een grove structuur en pas naar eigen smaak de verhoudingen eventueel aan. Breng extra op smaak met wat zout. Blender het niet tot een puree, er hoort een bite in te zitten.
Snijd van de groene appel hele dunne reepjes. Doe dit pas als je gaat grillen, appels verkleuren nogal snel.
De secreto lekker direct grillen, een paar minuten per kant. Minimaal 62 graden hou ik aan, maar iets hoger is eigenlijk net zo smakelijk omdat de uiteinden van het vlees dan iets krokanter zijn. Let op, door het vet slaan de vlammen al snel uit je bbq.
Leg een dikke streep romesco op het bord, daarbovenop de trancheerde secreto, de reepjes appel en het laatste beetje amandelschaafsel. Druppel er wat citroensap over en eet smakelijk!