- Berichten
- 162
Gister een wel erg simpel, maar erg lekker gerechtje op tafel geslingerd: tonijn tataki! Niet heel veel foto's, maar toch even een post...
Zorg dat je bij de visboer verse tonijnsteaks haalt van een centimeter of drie dik. Ik heb deze besprenkeld met wat soja saus en dit kort (klein kwartiertje) in laten trekken. Daarna afgedept en kort gegrild aan beide zijden. Denk aan: gietijzer, direct, 200 graden, paar per minuutjes kant.
Tot slot furikake en sesamzaadjes vermengd en op een bord gelegd. De steaks daarop gelegd aan beide zijden, zodat de kruiden/sesam eraan blijven plakken. Trancheren en heerlijk bij een oosterse salade!
Omdat de tonijn echt maar een paar minuutjes op het rooster ligt, maak ik dit alleen als er nog wat anders op het menu staat. Anders beetje zonde van de kolen. Ditmaal gepofte rodebietensoep (via site BGE), onderaan daar nog fotootjes van. Aanrader als je een vega(n ) voorgerecht zoekt.
Zorg dat je bij de visboer verse tonijnsteaks haalt van een centimeter of drie dik. Ik heb deze besprenkeld met wat soja saus en dit kort (klein kwartiertje) in laten trekken. Daarna afgedept en kort gegrild aan beide zijden. Denk aan: gietijzer, direct, 200 graden, paar per minuutjes kant.
Tot slot furikake en sesamzaadjes vermengd en op een bord gelegd. De steaks daarop gelegd aan beide zijden, zodat de kruiden/sesam eraan blijven plakken. Trancheren en heerlijk bij een oosterse salade!
Omdat de tonijn echt maar een paar minuutjes op het rooster ligt, maak ik dit alleen als er nog wat anders op het menu staat. Anders beetje zonde van de kolen. Ditmaal gepofte rodebietensoep (via site BGE), onderaan daar nog fotootjes van. Aanrader als je een vega(n ) voorgerecht zoekt.
Laatst bewerkt: