- Berichten
- 119
De laatste weken wat vaker buiten aan het bakken, gaat goed op de GG large! Het kleine ei staat voorlopig toch wat stof te happen. Toch post ik vrijwel niets, loop te stoeien met foto's uploaden en dan laat ik het maar...
Na een ochtendje sinterklaasfeest zag ik op de markt spare ribs liggen, dik bevleesd en voor een prima prijs. Beetje spontaan meegenomen. Gezien de tijd gekozen voor de easterwood-methode. Had geen rib-rub liggen en veel kruiden waren op dus gekozen voor een steakhouse rub (van de Action). Als glaze een mix van char siu marinade en bbq saus.
Al met al prima gelukt. Ben nog aan het worstelen met de temperatuur, vooral toen het rookhout aanging schoot de temp omhoog. Is het wel handig om bij die temperaturen te roken?
Misschien ook een gebrek aan geduld, want bij 150 graden ging het me niet snel genoeg dus gooide ik de schuiven verder open
. Schoteltje aardappelen erbij en toen stabiliseerde de temperatuur gelukkig.
De kruiden waren te zout, de glaze was echt goed.
Geen fall of the bone, maar mega sappig. Mijn vriendin kan geen spare ribs meer zien, maar hier pakte ze toch een extra botje van. Al met al blij met het resultaat.
Na een ochtendje sinterklaasfeest zag ik op de markt spare ribs liggen, dik bevleesd en voor een prima prijs. Beetje spontaan meegenomen. Gezien de tijd gekozen voor de easterwood-methode. Had geen rib-rub liggen en veel kruiden waren op dus gekozen voor een steakhouse rub (van de Action). Als glaze een mix van char siu marinade en bbq saus.
Al met al prima gelukt. Ben nog aan het worstelen met de temperatuur, vooral toen het rookhout aanging schoot de temp omhoog. Is het wel handig om bij die temperaturen te roken?

De kruiden waren te zout, de glaze was echt goed.
Geen fall of the bone, maar mega sappig. Mijn vriendin kan geen spare ribs meer zien, maar hier pakte ze toch een extra botje van. Al met al blij met het resultaat.