- Berichten
- 660
In juli had ik voor mijn verjaardag een mooi stuk grainfed Angus brisket bij Sligro gehaald. Helaas was een "verjaardagscadeau" van mijn zoon een positieve Corona-test. Het lag in de vriezer te wachten tot een geschikt moment en dat was vandaag.
Ik dacht dat ik Noskos Beef rub in huis had, maar dat bleek niet het geval te zijn helaas. Nog even getwijfeld om een andere rub te gebruiken, maar er toch voor gekozen om vanochtend nog even snel een rub te gaan halen. Het is een andere geworden dan ik wilde hebben, maar ga er vanuit dat dit ook goed komt.
Na opwarmen van de Kamado heb ik een blokje kersen, blokje eiken en blokje eiken ex-whiskyvat op het houskool gelegd en de brisket indirect op het rooster. Daar ligt het nu op ± 120°C te garen in fase 1.
Ik dacht dat ik Noskos Beef rub in huis had, maar dat bleek niet het geval te zijn helaas. Nog even getwijfeld om een andere rub te gebruiken, maar er toch voor gekozen om vanochtend nog even snel een rub te gaan halen. Het is een andere geworden dan ik wilde hebben, maar ga er vanuit dat dit ook goed komt.
Na opwarmen van de Kamado heb ik een blokje kersen, blokje eiken en blokje eiken ex-whiskyvat op het houskool gelegd en de brisket indirect op het rooster. Daar ligt het nu op ± 120°C te garen in fase 1.